Companii

Irlandezii construiesc cel mai mare hotel de lux

Irlandezii construiesc cel mai mare hotel de lux

RI Investment Grup a cumparat in vara anului trecut cladirea Neocity din Capitala

05.10.2006, 20:19 256

Compania RI Investment Grup, controlata de investitori irlandezi, a anuntat un proiect estimat la 100 de milioane de euro in zona Splaiul Independentei din Capitala.
"Proiectul nostru este un mix de spatii cu destinatie hoteliera, rezidentiala si comerciala. Hotelul va fi de cinci stele si va dispune de 24 de niveluri si 960 de camere, urmand sa fie afiliat unui lant international", a declarat pentru ZF Eduardo Doandes, partener in cadrul companiei.
Hotelul irlandezilor ar urma sa fie printre cele mai mari din Europa si ar avea o capacitate egala cu cea a JW Marriott, InterContinental si Crowne Plaza la un loc.
Doandes a adaugat ca pentru hotelul de cinci stele ar putea fi purtate discutii cu Quinn Group din Irlanda, care detine in portofoliu mai multe hoteluri in Europa.
Un alt proiect hotelier de amploare a fost anuntat de compania Pro Confort, controlata de fratii Negoita, care intentioneaza sa investeasca circa 30 de milioane de euro in constructia unui hotel cu 11 etaje si 1.000 de camere, clasificate la 3,4 si 5 stele, ce va fi situat in apropiere de targul de masini din zona Vitan a Bucurestiului.
Proiectul RI Investment Grup, ce urmeaza sa fie finalizat in 2 - 3 ani, este amplasat pe un teren de circa 20.000 metri patrati achizitionat de la omul de afaceri Dragos Dobrescu pentru aproape 14 mil. euro.
Proiectul din zona Splaiul Independentei al RI Investment Grup prevede, pe langa ridicarea hotelului de cinci stele, si un ansamblu rezidential format din 815 apartamente pentru clasa medie, la care se vor adauga inca un penthouse mare si peste 12.350 metri patrati de spatii comerciale, afirma reprezentantul RI Investment.
"Compania noastra a investit de la intrarea pe piata in urma cu doi ani si jumatate peste 85 de milioane de euro, din care cea mai mare parte a fondurilor a mers in achizitia imobilelor de clasa A Neocity Tower si cladirea din Daniel Danielopolu (sediul Xerox Romania - n.r.), respectiv sediile Raiffeisen si Eurom Bank din Piata Victoriei, iar restul in spatii comerciale", spune Doandes.
Principala tinta a irlandezilor sunt insa terenurile din Capitala, unde au investit pana acum circa 75 de milioane de euro.
"Acum suntem in discutii pentru achizitia a inca doua loturi mari de teren din Bucuresti, valoarea cumulata a tranzactiilor ridicandu-se la 90 de milioane de euro. Cea mai mare dintre acestea se ridica la circa 59 de milioane de euro si vizeaza achizitia a 8,2 hectare", mai spune el.
Potrivit acestuia, strategia grupului de investitori irlandezi pe care-i reprezinta vizeaza cumpararea de terenuri in Capitala si in marile orase din Romania, pe care urmeaza sa fie dezvoltate imobile de birouri, proiecte comerciale si rezidentiale. RI Investment Grup este interesat inclusiv de achizitia de hoteluri de pe piata Bucurestiului, fiind la un moment dat interesat de achizitia JW Marriott din Bucuresti.
RI Investment mai are in plan o dezvoltare imobiliara de 65 mil. euro in bulevardul Basarabia, care va cuprinde circa 800 de apartamente.
"Cred ca investitiile RI Investment Grup in Romania inseamna acum circa 80% din cele irlandeze la nivel local. Potentialul cel mai mare de dezvoltare pe piata imobiliara cred ca-l are acum zona de sud a Capitalei, unde orasul se va extinde, in conditiile in care nordul este deja prea aglomerat", mai spune Eduardo Doandes.
Valul de investitori irlandezi a patruns pe piata de real estate din Romania incepand cu 2004, printre cei mai reprezentativi jucatori numarandu-se Ballymore, RI Investment sau Moritz Group.
Piata de real estate din Romania este cotata acum printre cele mai atractive oportunitati de afaceri din Europa, cu toate ca randamentele investitiilor de acest gen sunt in scadere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO