Companii

Iproeb Bistriţa, care produce cabluri şi conductoare electrice, a finalizat 2021 cu venituri de 158 mil. lei, plus 52%: Activităţile de investiţii şi retehnologizare continuă şi în 2022. Producătorul exportă în Italia, Austria, Serbia, Mexic, Tunisia şi Egipt

Mihai Marin, director general  al Iproeb S.A.

Mihai Marin, director general al Iproeb S.A.

Autor: Mirabela Tiron

28.02.2022, 17:00 317

♦ Compania este furnizor al Electrica şi Transelectrica, Compania Naţională de Căi Ferate, E-Distribuţie, Distribuţie Oltenia, Delgaz Grid.

Iproeb Bistriţa, unul dintre cei mai mari producători de cabluri şi conductoare electrice din România, activă de peste 40 de ani în producţia de produse electrotehnice, a finalizat anul trecut cu venituri operaţionale de 158 de milioane de lei (date preli­mi­nare), în creştere faţă de 104 milioane de lei nivelul din anul anterior, potrivit datelor publice.

,,În exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2021 societatea a conti­nuat să-şi menţină şi să dezvolte ac­ti­vi­tatea în toate cele trei linii de busi­ness în care a activat (ca­bluri, izolatoare şi mijloace de au­to­matizare), ceea ce a condus la realizarea unei cifrei de afaceri cu 33% peste estimările din bugetul de venituri şi cheltuieli şi cu 47,8% mai mult faţă de nivelul anului precedent“, a spus pentru ZF Mihai Marin, director general  al Iproeb SA.

Rezultatul curent înainte de impozitare al companiei în anul 2021 a fost cu 52% mai ma­re faţă de es­timă­ri­le din bugetul de venituri şi cheltuieli şi cu 266% mai mare faţă de ni­velul anu­lui prece­dent, po­trivit re­zul­tatelor pre­li­mi­nare pu­blicate în ra­por­tul BVB. Com­pa­nia ope­rea­ză două fa­brici cu pro­fi­luri dife­rite de fabri­caţie, res­pec­tiv fabrica de cabluri şi con­duc­toa­re şi fabrica de automatizări şi izo­la­toa­re în Bistriţa. Compania îşi des­fă­şoa­ră activitatea pe o suprafaţă de teren de peste 10 hec­ta­re, potrivit oficialilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO