Iproeb Bistriţa, care produce cabluri şi conductoare electrice, a finalizat 2021 cu venituri de 158 mil. lei, plus 52%: Activităţile de investiţii şi retehnologizare continuă şi în 2022. Producătorul exportă în Italia, Austria, Serbia, Mexic, Tunisia şi Egipt

Autor: Mirabela Tiron 28.02.2022

♦ Compania este furnizor al Electrica şi Transelectrica, Compania Naţională de Căi Ferate, E-Distribuţie, Distribuţie Oltenia, Delgaz Grid.

Iproeb Bistriţa, unul dintre cei mai mari producători de cabluri şi conductoare electrice din România, activă de peste 40 de ani în producţia de produse electrotehnice, a finalizat anul trecut cu venituri operaţionale de 158 de milioane de lei (date preli­mi­nare), în creştere faţă de 104 milioane de lei nivelul din anul anterior, potrivit datelor publice.

,,În exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2021 societatea a conti­nuat să-şi menţină şi să dezvolte ac­ti­vi­tatea în toate cele trei linii de busi­ness în care a activat (ca­bluri, izolatoare şi mijloace de au­to­matizare), ceea ce a condus la realizarea unei cifrei de afaceri cu 33% peste estimările din bugetul de venituri şi cheltuieli şi cu 47,8% mai mult faţă de nivelul anului precedent“, a spus pentru ZF Mihai Marin, director general  al Iproeb SA.

Rezultatul curent înainte de impozitare al companiei în anul 2021 a fost cu 52% mai ma­re faţă de es­timă­ri­le din bugetul de venituri şi cheltuieli şi cu 266% mai mare faţă de ni­velul anu­lui prece­dent, po­trivit re­zul­tatelor pre­li­mi­nare pu­blicate în ra­por­tul BVB. Com­pa­nia ope­rea­ză două fa­brici cu pro­fi­luri dife­rite de fabri­caţie, res­pec­tiv fabrica de cabluri şi con­duc­toa­re şi fabrica de automatizări şi izo­la­toa­re în Bistriţa. Compania îşi des­fă­şoa­ră activitatea pe o suprafaţă de teren de peste 10 hec­ta­re, potrivit oficialilor.