Companii

Ion Nestor: Investitiile vor deveni mult mai sanatoase si ar putea evita supraincalzirea economiei

Ion Nestor: Investitiile vor deveni mult mai sanatoase si ar putea evita supraincalzirea economiei

Ion Nestor, managing partner NNDKP: Datorita cresterii semnificative a volumului de activitate din ultimele 12 luni si in conditiile in care perspectivele asupra evolutiei economiei romanesti raman pozitive, am fost confruntati cu o sporire a presiunii clientilor, care ne-a impus sa reconsideram politica de angajari in sensul cresterii numarului de colaboratori.

13.05.2008, 19:44 48

La polul opus, proiectele strategice vor fi marii castigatori ai unui context mondial in care Romania poate reprezenta o alternativa mai putin riscanta.
"Investitiile care se vor realiza vor fi mult mai sanatoase si ar putea evita supraincalzirea economiei. Criza pe plan mondial este in primul rand legata de inasprirea conditiilor de finantare, factor care ar putea afecta investitiile cu un grad ridicat speculativ, in timp ce proiectele strategice, pe termen lung, vor fi realizate in continuare", spune Ion Nestor, managing partner NNDKP.
Cu o crestere de peste 10% a numarului de angajati in ultimele trei luni, casa de avocatura fondata de Ion si Manuela Nestor arata ca mediul de business local nu a simtit inca efectele negative ale crizei mondiale. Dimpotriva, cei 12 angajati care au intrat in echipa NNDKP incepand cu luna februarie au rolul de a sustine volumul in crestere de servicii avocatiale solicitate de catre companii.
"Datorita cresterii semnificative a volumului de activitate din ultimele 12 luni si in conditiile in care perspectivele asupra evolutiei economiei romanesti raman pozitive, am fost confruntati cu o sporire a presiunii clientilor, care ne-a impus sa re-consideram politica de angajari in sensul cresterii numarului de colaboratori", a declarat Ion Nestor, managing partner NNDKP.
Daca la sfarsitul lui 2006, NNDKP avea 75 de avocati, la inceputul lunii mai casa de avocatura a ajuns la 107 avocati dupa o politica agresiva de recrutari, in care au fost angajati 12 colaboratori in ultimele trei luni.
Firma a cunoscut o dezvoltare atat in domenii consacrate, precum banking & finance sau corporate, cat si in practici emergente, precum mediu sau proprietate intelectuala.
Printre cele mai importante contracte in care NNDKP a fost implicata anul trecut se numara asistarea producatorului american Ford la preluarea uzinei Automobile Craiova, consultanta oferita Petrom la achizitia partii de servicii petroliere a Petromservice sau asistarea dezvoltatorului Globe Trade Center in procesul de vanzare a imobilului de birouri America House din Bucuresti.
NNDKP a inregistrat anul trecut venituri de 12,6 mil. euro, in randul firmelor de avocatura care au depasit pragul de 10 mil. euro mai intrand doar Musat & Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii, care au la randul lor aproape 100 de avocati fiecare.
"In fiecare an s-au inregistrat grade de crestere neobisnuit de mari in piata avocaturii, cum, de altfel, salturi au fost inregistrate in majoritatea domeniilor din Romania. Acestea au rezultat pana acum dintr-un anu-mit context, care permitea aceste cresteri. Nu ne propunem rate de crestere fantasmagorice, un nivel de 10-15% fiind rezonabil", spune Nestor, care apreciaza ca NNDKP ar putea avea un numar de 115 avocati la sfarsitul acestui an.
Evolutia caselor de avocatura poate fi influentata si de mediul economic, iar in cel de-al doilea semestru al acestui an turbulentele de pe pietele financiare din vest s-ar putea simti mai acut si in Romania.
"Pariul cel mare al acestui an este sa nu ratam noua tinta de inflatie, care ar putea provoca un dezechilibru semnificativ. Cresterea inflatiei de pana acum a fost previzibila, in contextul mondial, dar perspectivele pentru finalul anului sunt pozitive si datorita faptului ca se anunta un an agricol foarte bun", spune Nestor.
La finalul lunii aprilie Comisia Nationala de Prognoza a revizuit in crestere estimarile privind inflatia de la finele acestui an, cu 0,4 puncte procentuale, la 5,8%.
Casa de avocatura NNDKP este recomandata, la nivel local, de publicatia Chambers Europe de pe prima pozitie in domeniile banking & finance, competition, corporate, litigii, energie, proprietate intelectuala, proiecte si real estate.
"Valoarea acestor clasamente este data de capacitatea sporita de a atrage clientela in urmatoarele 12 luni si de linistea in ochii clientului existent, care la randul sau doreste sa aiba confirmarea ca a ales avocatii cei mai buni", spune avocatul NNDKP. Firma este bine pozitionata nu doar in clasamentele locale, cat si in cele internationale.
"Utilitatea acestor sisteme de evaluare este dubla: atat pentru firmele de avocatura, cat si pentru clienti. Pentru clienti sunt utile pentru identificarea caselor de avocatura dintr-o anumita jurisdictie sau reconfirmarea pozitiei avocatilor actuali. Pentru firmele de avocatura momentul clasarii confirma sau infirma o anumita evolutie si ajuta la mentinerea acutalei clientele si atragerea unor noi companii", apreciaza Nestor.
Piata locala de avocatura este estimata pentru acest an la aproximativ 200 de milioane de euro, onorarii disputate atat de firme puternice locale, cat si de jucatori internationali, din Anglia, Austria sau Franta.
Pe prima pozitie in analiza efectuata de Chambers Europe au mai fost plasate si firmele Badea Clifford Chance (banking si proiecte), Popovici Nitu (proiecte si real estate), Stoica & Asociatii (litigii si proprietate intelectuala), Tuca Zbarcea (competition si proiecte), Biris Goran (taxe), Magda Volonciu (dreptul muncii), Musat & Asociatii (proiecte) si Zamfirescu Racoti Predoiu (litigii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO