Companii

Investiţiile micilor antreprenori încep să se vadă în industria vinului

Investiţiile micilor antreprenori încep să se vadă în industria vinului

Foto Shutterstock

Autor: Ioana David

21.02.2012, 00:00 1325

Vânzările de vinuri de origine controlată, vinurile DOC (adică acele produse care sunt îmbuteliate în regiunea în care au fost produse şi respectă anumite indicaţii legate de tăria alcoolică şi conţinut minim de zaharuri) au crescut cu 15% anul trecut (în volum) comparativ cu 2010, relevă datele Patronatului Naţional al Viei şi Vinului (PNVV).

Vinurile DOC reprezintă în jur de 7-8% din piaţa de vin, care se ridică la 400 - 500 de milioane de litri. Din punctul de vedere al valorii, piaţa vinului se ridică la 350 mil. euro. Cea mai mare pondere în evoluţia pieţei vinurilor o au vinurile de masă.

Reprezentanţii PNVV spun însă că evoluţia pieţei vinurilor DOC este importantă deoarece reflectă investiţiile făcute în ultimii ani, care au determinat aparţia unor producători de talie mică, ce au câteva zeci de hectare cultivate cu viţă şi care produc vinuri DOC. Totodată, creşterea vinurilor DOC arată şi gradul de maturitate a pieţei româneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO