Companii

Investiţi în România!, emisiunea realizată de ZF alături de CEC Bank, revine de luni de la ora 14.00 pe ZF.ro şi pagina de Facebook a ZF

Investiţi în România!, emisiunea realizată de ZF...

Autor: Bogdan Alecu

29.01.2021, 00:05 256

Emisiunea Investiţi în România! realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank revine de luni, 1 februarie, ora 14.00 pe www.zf.ro, pagina de Facebook a Ziarului Financiar şi pe YouTube pentru a prezenta cele mai ambiţioase planuri de expansiune, care sfidează pandemia şi urmăresc creşterea businessului.

În 2020, în cele şase luni ale emisiunii, peste 200 de invitaţi, de la antreprenori la început de drum la exe­cutivi de top cu zeci de ani de experienţă şi-au dez­văluit planurile de investiţii şi strategiile care vor sta în spatele dezvoltării afacerii pe care o conduc.

Acum, începe un nou sezon al emisiunii, într-un nou format, cu noi teme care vor fi abordate şi noi invitaţi. Spre exemplu, în fiecare zi de luni vom discuta despre investiţiile pe piaţa rezidenţială iar în zilele de marţi va fi invitat un primar din fiecare oraş al României pentru a discuta despre planul său de a atrage noi investitori.

Miercurea va fi ziua în care vom discuta despre un anumit sector de activitate şi investiţiile care pot fi atrase, iar joia despre programe de finanţare, pentru ca vinerea să fie iniţiate discuţii cu antreprenori, cu cei care sunt la început de drum.

Economia românească şi-a bazat creşterea pe consum în ultimii ani.

► Comerţul este de fapt şi cea mai mare „industrie“ a României, companiile din comerţ ajungând în 2017 la afaceri de 115 mld. euro sau 38% din total.

► Industria prelucrătoare are o cifră de afa­ceri de 79 mld. euro în 2017, dar este cel mai mare angajator din economie cu 1,1 mil. salariaţi.

► Doar prin investiţii poate fi asigurată continuarea creşterii economice în România.

► România ar putea atinge în acest an un sold total de 100 de miliarde de dolari al investiţiilor străine directe, un prag peste care au trecut deja alte 17 state din Uniunea Europeană.

► Polonia şi Cehia au trecut încă din 2010 de acest prag. Polonia, de exemplu, se bucură de un stoc al ISD-urilor de 234 mld. dolari, iar Cehia de peste 150 mld. dolari, date din 2017.

► Un singur investitor este pentru multe judeţe din România o adevărată locomotivă, iar atragerea unei investiţii de câteva zeci de milioane de euro poate schimba radical modelul de dezvoltare al unei regiuni. Daimler la Sebeş, fabrica De’Longhi din parcul industrial Tetarom din Cluj, fabrica de Lapte Braşov, a grupului grec Olympus, Arctic cu o nouă fabrică în Dâmboviţa, Clariant în Olt, Bosch la Simeria sunt câteva exemple de investiţii care au transformat sau vor transforma zone din România.

► Cum multiplicăm astfel de proiecte? Cum deschidem şantiere de investiţii în toate regiunile României?

► Ce le oferă România investitorilor? Ce spun cei care au pariat pe producţie locală şi au câştigat din acest pariu?

► Cine sunt consultanţii, consilierii, avoacaţii, oamenii care le „traduc“ investitorilor realitatea din economia locală, cei care le caută terenuri, le oferă informaţii despre legislaţie, îi ajută la construirea echipelor locale?

► Cei care sunt deja investitori în România vor prezenta experienţa pe care au avut-o de când au început proiectele pe piaţa românească.

► Parteneri de discuţii vor fi şi autorităţile publice - guvern, ministere, BNR, instituţiile de reglementare a diverselor pieţe din economie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO