Companii

Într-un deceniu, numărul de companii antreprenoriale româneşti de dimensiuni medii, cu afaceri cuprinse între 10 şi 100 mil. euro, a crescut cu 66%

Într-un deceniu, numărul de companii antreprenoriale...

Autor: Cristina Roşca

09.08.2023, 17:20 3825

♦ Această evoluţie pozitivă a susţinut şi creşterea pieţei de fuziuni şi achiziţii, dat fiind că investitorii şi-au întors mai mult faţa către România şi au găsit aici ţinte pe măsura tichetelor lor.

România are peste 2.000 de com­panii antreprenoriale cu afaceri cuprinse între 10 şi 100 de milioane de euro, mai exact businessuri de di­mensiuni medii. Datele sunt aferente anului 2020, acestea fiind cele mai recente informaţii disponibile. Între timp, ţinând cont de evoluţia mediu­lui de business şi de inflaţia care a săltat cele mai multe afaceri, numă­rul este probabil să fi crescut.

Spre comparaţie, în 2011 erau doar 1.209 de astfel de jucători.

Numărul acestor firme a crescut puternic, cu 66%, în doar un deceniu, arată o analiză a companiei de audit şi consultanţă EY. Iar impactul s-a simţit inclusiv asupra pieţei de M&A.

„Creşterea constantă a PIB, sta­bi­litatea creşterii, dar şi evoluţia nu­mă­rului de afaceri antreprenoriale româneşti cu afaceri cuprinse între 10 şi 100 mil. euro au avut un impact po­zitiv asupra pieţei de M&A din Ro­mâ­nia“, spunea recent Iulia Bratu, head of lead advisory în cadrul EY.

Mai exact, această evoluţie pozi­ti­vă a numărului de companii antre­pre­noriale de dimensiuni medii a susţinut creşterea pieţei de fuziuni şi achiziţii deoarece investitorii şi-au întors mai mult faţa către România şi au găsit aici ţinte pe măsura tichetelor lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO