Companii

Interviu ZF. Remon Vos, CTP: Este momentul ca România să reducă decalajul faţă de pieţele din Europa Centrală şi de Est şi putem contribui cu toţii la acest lucru

Remon Vos, fondator şi CEO al CTP: Cu 20 de milioane de locuitori şi un stoc existent de doar 7 milioane mp de spaţii industriale moderne, beneficiind de investiţii masive în infrastructură, România are mult potenţial pentru noi dezvoltări. Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen este, de asemenea, o veste bună pentru Europa şi viitorul industriei. 
Cu oameni inteligenţi, muncitori, condiţii ideale şi proximitate pentru a profita de oportunităţile de nearshoring, infrastructură solidă şi în expansiune şi creştere economică constantă - aceste două ţări au mult potenţial şi multe de oferit.

Remon Vos, fondator şi CEO al CTP: Cu 20 de milioane de locuitori şi un stoc existent de doar 7 milioane mp de spaţii industriale moderne, beneficiind de investiţii masive în infrastructură, România are mult potenţial pentru noi dezvoltări. Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen este, de asemenea, o veste bună pentru Europa şi viitorul industriei. Cu oameni inteligenţi, muncitori, condiţii ideale şi proximitate pentru a profita de oportunităţile de nearshoring, infrastructură solidă şi în expansiune şi creştere economică constantă - aceste două ţări au mult potenţial şi multe de oferit.

Autor: Bogdan Alecu

30.01.2024, 00:07 164

♦ Remon Vos, fondator şi CEO al CTP, explică faptul că România rămâne un element-cheie de creştere pentru evoluţia dezvoltatorului cu un portofoliu de proprietăţi evaluat la 13 miliarde de euro ♦ CTP mizează pe dublarea suprafeţei de parcuri industriale pe care o deţine în România ♦ Portofoliul CTP pe plan local a crescut cu 231.000 mp în 2023, până la 2,6 mil. mp.

România devine un magnet tot mai puternic pentru investiţii atât în producţie, cât şi în hub-uri logistice regionale, în condiţiile în care infrastructura începe să prindă contur, iar aderarea la spaţiul Schengen se întrevede la orizont. În acest context, com­panii precum CTP, cel mai mare dezvol­tator, proprietar şi administrator de proprietăţi industriale şi logistice din Europa, investesc în noi proiecte logistice şi industriale pentru a acoperi cererea din partea logisticienilor şi producătorilor.

„În ultimii şapte ani, am crescut de la zero la 2,6 milioane mp, investind aproape 2 miliarde de euro în România. Acum, ne propunem să adăugăm încă 2,6 milioane mp, ba­zân­du-ne pe o echipă de 100 de pro­fe­sionişti şi valorifi­când poten­ţialul şi oportunităţile României. Cu o infrastructură în dez­voltare şi o resursă umană cali­ficată, se preconizează că Româ­nia va avea a doua cea mai mare creş­tere a PIB-ului din UE. Este mo­mentul ca România să redu­că decalajul faţă de pieţele din Europa Centrală şi de Est şi putem contribui cu toţii la acest lu­cru. În calitate de dezvoltator, atra­gem în mod activ noi companii pe pieţele noastre principale, cum ar fi România, valorifi­când portofoliul nostru din cele 10 ţări şi extin­zân­du-ne pentru a satisface cererea tot mai mare de capacităţi de producţie în Europa şi hub-uri regionale de distribuţie“, a declarat Remon Vos, CEO şi fondator al CTP.

România are cea mai bună rată de creştere din Europa estimată pentru 2024, de 3,4%, con­form suplimentului anual al revistei britanice The Economist, The World Ahead, faţă de esti­mări cu­prinse între 0,7% şi 0,9% pentru cele trei mari eco­no­mii ale UE, Germa­nia, Franţa şi Italia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO