Interviu ZF. Remon Vos, CTP: Este momentul ca România să reducă decalajul faţă de pieţele din Europa Centrală şi de Est şi putem contribui cu toţii la acest lucru

Autor: Bogdan Alecu 30.01.2024

♦ Remon Vos, fondator şi CEO al CTP, explică faptul că România rămâne un element-cheie de creştere pentru evoluţia dezvoltatorului cu un portofoliu de proprietăţi evaluat la 13 miliarde de euro ♦ CTP mizează pe dublarea suprafeţei de parcuri industriale pe care o deţine în România ♦ Portofoliul CTP pe plan local a crescut cu 231.000 mp în 2023, până la 2,6 mil. mp.

România devine un magnet tot mai puternic pentru investiţii atât în producţie, cât şi în hub-uri logistice regionale, în condiţiile în care infrastructura începe să prindă contur, iar aderarea la spaţiul Schengen se întrevede la orizont. În acest context, com­panii precum CTP, cel mai mare dezvol­tator, proprietar şi administrator de proprietăţi industriale şi logistice din Europa, investesc în noi proiecte logistice şi industriale pentru a acoperi cererea din partea logisticienilor şi producătorilor.

„În ultimii şapte ani, am crescut de la zero la 2,6 milioane mp, investind aproape 2 miliarde de euro în România. Acum, ne propunem să adăugăm încă 2,6 milioane mp, ba­zân­du-ne pe o echipă de 100 de pro­fe­sionişti şi valorifi­când poten­ţialul şi oportunităţile României. Cu o infrastructură în dez­voltare şi o resursă umană cali­ficată, se preconizează că Româ­nia va avea a doua cea mai mare creş­tere a PIB-ului din UE. Este mo­mentul ca România să redu­că decalajul faţă de pieţele din Europa Centrală şi de Est şi putem contribui cu toţii la acest lu­cru. În calitate de dezvoltator, atra­gem în mod activ noi companii pe pieţele noastre principale, cum ar fi România, valorifi­când portofoliul nostru din cele 10 ţări şi extin­zân­du-ne pentru a satisface cererea tot mai mare de capacităţi de producţie în Europa şi hub-uri regionale de distribuţie“, a declarat Remon Vos, CEO şi fondator al CTP.

România are cea mai bună rată de creştere din Europa estimată pentru 2024, de 3,4%, con­form suplimentului anual al revistei britanice The Economist, The World Ahead, faţă de esti­mări cu­prinse între 0,7% şi 0,9% pentru cele trei mari eco­no­mii ale UE, Germa­nia, Franţa şi Italia.