Companii

Interviu Doron Klein, AFI Europe România: Acum construim în Bucureşti pe baza autorizaţiilor vechi. Din cauza blocajului nu am construit 300 de apartamente la AFI City şi nici proiectul de lângă AFI Cotroceni

Doron Klein, CEO al AFI Europe România şi Cehia.

Doron Klein, CEO al AFI Europe România şi Cehia.

Autor: Bogdan Alecu

02.03.2023, 00:07 1656

AFI Europe România, unul dintre cei mai mari investitori în imobiliare de pe piaţa locală, mizează pe construcţiile din Bucureşti realizate pe baza unor autorizaţii mai vechi, precum AFI Home în Dimitrie Pompeiu şi AFI Loft lângă AFI Cotroceni.

Cel mai mare proiect derulat de AFI Europe România în Capitală vizează construcţia a trei blocuri de 300 de apartamente realizate pentru a fi închiriate, fiind primul proiect mare de acest tip de pe plan local.

„Ne concentrăm acum pe conceptul AFI Home, un proiect demarat de câţiva ani, concentrat pe rezidenţial de închiriat, construit pentru a fi închiriat. Am început proiectul întâi în Cehia unde suntem într-un stadiu avansat, având deja un total de 900 de apartamente, din care o parte sunt operaţionale, altă parte va fi operatională din primăvară iar din al doilea trimestru din 2024 vor fi disponibile încă 300 de apartamente. Astfel, din prima jumătate a anului viitor vor operaţionale toate unitatile, cele mai multe încă din acest an. Procedăm la fel şi în Polonia – vom opera peste 3.000 de unităţi şi intenţia este de a ne extinde şi aici. În România, am început să dezvoltăm primul astfel de proiect în Dimitrie Pompeiu, cu un teren cumpărat acum un an şi jumătate. În prezent, este în faza construcţie, construcţie care va dura 22-24 de luni şi probabil încă 4-5 luni pentru a echipa apartamentele şi pentru a le pregăti efectiv pentru a fi funcţionale. Avem trei clădiri acolo, prima fază include două clădiri cu un total de 300 de apartamente. Să închiriezi rezidenţial nu este la fel precum inchirierea birourilor. Apartamentele se inchiriaza cu o lună sau două înainte de a fi finalizate, când ai ceva de arătat. Ne aşteptăm ca şi aici să avem o cerere puternică precum în Cehia“, a spus Doron Klein, CEO al AFI Europe România şi Cehia. Portofoliul va include apartamente din toate categoriile, de la cele cu un dormitor la cele cu trei, dar cele mai multe vor fi cu unul sau două.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO