Companii

InterAgro: Din aprilie, toate cele sase combinate pe care le avem se închid

InterAgro: Din aprilie, toate cele sase combinate pe care le avem se închid

Autor: Roxana Petrescu

29.03.2011, 13:40 160

Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri IoanNiculae, va închide de la 1 aprilie combinatulchimic de la Turnu Măgurele aparţinând societăţiiDonau Chem.

"Este al cincilea combinat care îşi înceteazăactivitatea începând cu această dată. Combinatul de laSlobozia aparţinând societăţii Chemgas HoldingCorporation va funcţiona până la data de 8 aprilie, cândşi acesta se va opri. Consemnăm că după această dată toatecele şase combinate în care grupul InterAgro proceseazăgaze naturale şi-au încetat activitatea", spun reprezentanţiigrupului.

Potrivit acestora, cele şase unităţi se închid în contextullipsei unei strategii în domeniul energiei şi a gazelor naturalepentru industrie.

InterAgro este unul dintre cei mai marijucatori din agricultura din România, fiind intre primii trei proprietari de teren agricol după TCE 3 Brazi(detinut de Culita Tarata) şi Comcereal (Adrian Porumboiu).

Omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarulgrupului Interagro, a anunţat în luna ianuarie uncalendar de închidere al combinatelor chimice la carenu a sistat încă activitatea, după ce în ultimele două luni aleanului trecut proprietarul Interagro a oprit combinatele chimiceViromet Victoria şi NitroPoros Făgăraş.

Astfel, alte patru combinate ar urma să fie închise în perioada15 februarie - 30 aprilie.

Niculae spune că din cauză că nu mai primeştegaze subvenţionate de la stat, doar din producţie internă, preţulla care achiziţionează principala materie primă, gazul metan, aurcat cu 55% în perioada octombrie 2010-ianuarie 2011, iar caurmare activitatea a devenit nerentabilă, costurile de producţiedepăşind preţurile de vânzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO