Companii

Infrastructura aduce investiţii: nemţii de la Hengst cumpără fosta fabrică IAC din Balş pentru a produce filtre de aer în apropiere de Ford

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii

Autor: Bogdan Alecu

21.11.2023, 11:00 2856

Hengst Filtration, companie germană cu business anual de circa 700 mil. euro, prezentă pe cinci continente şi cu zece centre în Europa, a cumpărat fosta fabrică IAC din Balş pentru a produce filtre de aer.

„În 2019 IAC a luat o decizie de business şi a plecat din Balş. Cei care lucrau la IAC fie au plecat din ţară, în Cehia sau Polonia, fie s-au angajat la Ford, Qfort, Pirelli şi pierd două-trei ore pe zi pe frig, caniculă, în trafic. Acum după trei ani de când sunt primar, avem un investitor la Balş - Hengst Filtration, care a cumpărat fabrica IAC. Ei vor muta o fabrică din Germania în Balş. În ianuarie vor să fie funcţională fabrica şi în decembrie vor să aibă cel puţin 100 de angajaţi şi vor câteva sute de locuri de muncă în următorii ani“, a spus Cătălin Rotea, primarul oraşului Balş.

International Automotive Components (IAC), companie înregistrată în Luxem­burg, unul din principalii furnizori ai Ford, anunţa în 2011 o investiţie de 58 mil. euro în con­struirea unei facilităţi de producţie de tip green­field la Balş, judeţul Olt, la aproape 30 de kilometri de uzina Ford de la Craiova. Din in­ves­tiţie 17 mil. euro erau ajutor de stat, iar nu­mărul locurilor de muncă promise era de 400.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO