Industrie

Medicul Andrei Bogdan, care a dus reţeaua Centrokinetic la 4,5 mil. euro, a atras fondul de investiţii Agista în acţionariat

Nicolae Kovacs, CEO Agista

Nicolae Kovacs, CEO Agista

Autor: Cristina Bellu

22.08.2023, 18:20 652

♦ Fondul de investiţii Agista este un brand lansat de Impetum Group.

Fondul de investiţii de românesc Agista, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, anunţă semnarea contractului de achiziţie a unui pachet minoritar din reţeaua de clinici medicale Centrokinetic, specializată în ortopedie, neurologie şi recuperare medicală, fondată în urmă cu şapte ani de doctorul Andrei Bogdan.

Tranzacţia este supusă aprobării Consiliului Concurenţei.

„Ne propunem să contribuim la dezvoltarea businessului şi extinderea reţelei de clinici la nivel naţional, scalând modelul de business şi păstrând, totodată, calitatea serviciilor oferite. Intrarea Agista în acţionariatul Centrokinetic înseamnă începutul unui nou capitol de creştere în viaţa companiei şi o bună ocazia de a pune în practică misiunea Agista de a transforma compania în jucător regional“, spune Nicolae Kovacs, CEO Agista.

În 2022, reţeaua de clinici medicale Centrokinetic a depăşit pragul de 4,5 mil. euro cifră de afaceri, cu o EBITDA de 600.000 euro.

Reţeaua Centrokinetic cuprinde trei clinici localizate în Bucureşti care oferă servicii de recuperare medicală pentru adulţi şi copii, prin intermediul unei echipe de peste 110 medici şi terapeuţi specializaţi în afecţiuni ortopedice şi neurologice.

„Colaborarea cu Agista reprezintă pentru noi o oportunitate şi un angajament de accelerare a dezvoltării companiei“, adaugă Bogdan Andrei, director medical şi fondatorul Centrokinetic.

Fondul de investiţii de growth Agista, un brand lansat de Impetum Group, susţine prin capital şi know-how IMM-urile locale ale căror produse şi servicii sunt sau devin esenţiale pentru societate.

Cu specific de acţionar minoritar, Agista investeşte tichete între 2 şi 5 milioane euro şi acţionează ca un investitor ancoră, cu rol strategic, având reprezentant în boardul companilor din portofoliu contribuind la dezvoltarea rapidă şi sănătoasă a acestora.

Agista investeşte în toate domeniile de activitate, dar urmăreşte preponderent industriile IT&C, healthcare, recycling şi agritech.

De la lansare şi până în prezent, Agista a investit în Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, GRX - de curând FORT, Top Tech şi Bittnet Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO