Companii

Indienii de la Ispat au ridicat afacerile Tepro Iasi de cinci ori

11.06.2004, 00:00 42

Ispat Tepro Iasi, societate preluata anul trecut de grupul siderurgic LNM, anticipeaza o cifra de afaceri de 3.300 de miliarde lei (circa 80 milioane euro) anul acesta, fata de 559 miliarde lei (15 mil. euro) anul trecut, estimarea fiind bazata pe tendintele actuale ale pietei otelului.
Pretul otelului a crescut sustinut in acest an, din diverse motive, cel mai important fiind cererea ridicata de pe piata chineza.
Cifra de afaceri estimata are la baza tendintele de pe aceasta piata. In acelasi timp, majorarea productiei va avea un rol important.
Potrivit companiei, volumul productiei din acest an va fi cel putin dublu nivelului realizat in 2003.
Conform oficialilor companiei, Tepro Iasi a inregistrat o "crestere solida" in primele sase luni post-privatizare. Ritmul de crestere a fost mentinut si in primele patru luni ale acestui an. Contractul de privatizare cu LNM Holdings, societate apartinind grupului LNM, a fost semnat in luna mai anul trecut.
Imediat dupa semnarea acordului de privatizare, grupul LNM a inceput sa furnizeze materie prima catre Ispat Tepro.
Capitalul de lucru a fost finantat printr-un imprumut de trei milioane de dolari, acordat in doua transe de LNM Holdings, iar materia prima a fost furnizata de combinatul Ispat Sidex Galati, apartinind aceluiasi grup.
Societatea a renuntat la intermediari pentru derularea contractelor de export, preferind sa negocieze direct cu clientii internationali. Cea mai mare parte a exporturilor s-a indreptat catre tari din Uniunea Europeana (Germania, Italia) si SUA.
Pentru anul in curs, peste 70% din productie va fi vinduta pe pietele internationale. Pe piata interna, compania va apela la distribuitori. Materia prima va fi asigurata integral de catre Ispat Sidex.
Ispat Tepro Iasi produce tuburi din fonta si otel.
Grupul siderurgic LNM, unul dintre cele mai importante la nivel mondial, a preluat in toamna anului trecut si societatile Petrotub Roman si Siderugica Hunedoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO