Companii

În plin val 4, spitalele nu au stocuri suficiente de medicamente împotriva COVID-19. Manager: „Stăm ca pe ace, depindem de un unic distribuitor la nivel naţional“

ANALIZĂ

În plin val 4, spitalele nu au stocuri suficiente de...

Autor: Georgiana Mihalache

03.10.2021, 11:05 445

♦ Ministerul Sănătăţii suplimentează cu aproape 400 mil. lei bugetul pentru a cumpăra medicamentele necesare în spitale pentru tratamentul COVID-19, însă cererea pentru producători este uriaşă ♦ Unifarm este unicul distribuitor al medicamentelor din protocolul pentru tratarea COVID-19 în spitale ♦ În protocolul de tratament intră medicamente ca remdesivir, tocilizumab, favipiravir, acestea fiind pentru cazurile medii sau grave ale bolii.

Spitalele au perioade în care funcţionează cu stocuri critice la medicamentele care tratează cazurile medii sau grave de COVID-19, incluse în protocolul naţional de tratament.

Cea mai mare pro­blemă este la tocilizumab, un medicament antiinflamator produs de elveţienii de la Roche.

Ministerul Sănătăţii a suplimentat bugetul instituţiei pentru a cumpăra medicamente pentru spitale cu 386 mil. lei printr-o hotărâre luată la 29 septembrie, deşi valul 4 a debutat în România încă de la începutul lui septembrie. Însă producţia de medicamente necesare în spitale durează şi câteva luni, mai ales că este o cerere mare în acest moment din partea tuturor statelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO