Eveniment

Creştere de 10 ori a numărului de cazuri într-o lună. Lipsa organizării în faţa valului patru de COVID-19 trimite spitalele şi mediul de business în haos. Românii plătesc acum măsurile de relaxare în faţa COVID-19 suţinute de autorităţi la cel mai înalt nivel, de la guvern, la preşedintele Iohannis

Deşi există vaccin împotriva COVID-19 de mai bine de nouă luni, discuţiile din spaţiul public sunt aceleaşi şi problemele sunt similare.

Deşi există vaccin împotriva COVID-19 de mai bine de nouă luni, discuţiile din spaţiul public sunt aceleaşi şi problemele sunt similare.

Sunt 120 de localităţi în România unde incidenţa a trecut de 6 la mie, în unele cazuri fiind chiar de 10-15 la mie „Avem pacienţi cu butelii de oxigen pe holul spitalului”, spun doi manageri de spitale din Bucureşti.

Forţa cu care loveşte valul patru de COVID-19 unităţile medicale, pacienţii generează situaţii dramatice în spitale, cu oameni infectaţi pe holuri sau în sala de gardă aşteptând să fie îngrijiţi. Iar incidenţa a crescut brusc, de la sub 1 la mie la începutul lui septembrie, la peste 6 la mie în prezent în Bucureşti, Ilfov, Timiş.

Iar la nivel local, în mai multe oraşe şi comune din ţară, incidenţa trece de 10-15 la mie, din datele autorităţilor.

Situaţia sanitară are impact şi asupra mediului de business, cum este cazul industriei HoReCa, unde legislaţia prevede ca după incidenta de 6 la mie localurile să fie închise. În plus, şi alte domenii sunt afectate de teama oamenilor de infectare, cum este cazul stomatologiei, de exemplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO