Companii

Cum se împarte turismul în România? Marile oraşe atrag cei mai mulţi turişti, dar Mangalia şi Eforie sunt preferatele de pe litoral, Sinaia şi Predeal, pentru vacanţele la munte, Călimăneşti şi Băile Herculane, pentru concediile la băi

Cum se împarte turismul în România? Marile oraşe...

Autor: Miruna Diaconu

17.01.2024, 17:00 240

Timişoara, capitala culturală europeană în 2023, a atras mai puţini turişti decât oraşe precum Sibiu sau Iaşi, care nu au beneficiat de acest statut. Doar 261.000 de turişti au ajuns în 2023 în Timişoara.

Marile oraşe, aici fiind incluse Bucureşti, Braşov, Constanţa, Cluj, Sibiu şi Timişoara, au atras mereu cei mai mulţi turişti dintre toate destinaţiile din ţară. Unele dintre aceste oraşe atrag mulţi turişti de business, care reprezintă de fapt motorul de creştere al hotelurilor din aceste destinaţii.

Pe lângă marile oraşe, în topul destinaţiilor de vacanţă din România se numără Mangalia şi Eforie, din turismul de litoral, Sinaia şi Predeal, în destinaţiile montane, şi Călimăneşti şi Băile Herculane, pe segmentul balnear.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO