Companii

Daniel Ben-Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Capitală: Bucureştiul are de suferit în weekenduri din cauza lipsei de turişti. Gradul de ocupare s-a redus cu 20-30% după ce turiştii din Israel nu au mai venit. Vom finaliza anul cu rezultate sub cele prognozate.

Daniel Ben-Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Bucureşti

Daniel Ben-Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Bucureşti

Autor: Mirabela Tiron

17.12.2023, 11:50 258

Hotelul de cinci stele Sheraton din Capitală, cu 270 de camere, a avut în octombrie un grad mediu de ocu­pa­re de 70%, după începerea războiului din Israel, faţă de peste 80% anul trecut, când camerele erau ocupate şi în weekenduri de turiştii israelieni.

„Piaţa hotelieră din Bucureşti are de suferit din cauza lipsei de tu­rişti, noi ne bazam foarte mult pe turiştii din Israel iar după începerea războ­iului gradul de ocupare pe weekend a scăzut cu 20-30%. În tim­pul săptămâ­nii businessul se bazea­ză pe eveni­men­te, dar în weekenduri ne lipsesc turiştii“, a spus pentru ZF Daniel Ben-Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Bucureşti.

Hotelul de cinci stele Sheraton Bu­cureşti are 270 de camere şi ope­rea­ză 11 săli de conferinţă. Sheraton (fostul Howard Johnson) este un brand al lanţului internaţional Marriott.

Anul trecut hotelul a raportat o cifră de afaceri de 43 milioane de lei şi un profit net de 1,6 milioane de lei, la 146 de angajaţi, arată mfinante.ro. Da­tele publice arată că în 2019, cel mai bun an din turism, hotelul ra­por­ta o cifră de afaceri de 61,5 milioane de lei şi un profit net de 7,9 milioane de lei la 230 de angajaţi, potrivit mfinante.ro. Obiectivul pentru acest an era ca hotelul să ajungă la rezul­tatele din 2019, cel mai bun an din turism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO