Companii

Hotelul Iaki ii aduce lui Hagi venituri de 3,4 mil. euro

Hotelul Iaki ii aduce lui Hagi venituri de 3,4 mil. euro
26.06.2008, 16:18 64

Hotelul de patru stele Iaki din Mamaia, aflat in proprietatea cunoscutului fost fotbalist Gheorghe Hagi (foto stanga), are bugetata in acest an o crestere de peste 20% a veniturilor, pana la 3,4 milioane de euro.
Aceste venituri situeaza hotelul in topul unitatilor de cazare de pe litoral, concurand in principal cu hotelul Europa din Eforie Nord detinut de omul de afaceri George Copos, dar si cu hotelul de cinci stele Rex din Mamaia.
"Aceasta crestere se datoreaza contractelor corporate incheiate, care au contribuit cu 60% la veniturile inregistrate, precum si multiplelor solicitari de organizare de evenimente in cadrul hotelului", a spus Claudia Oprea, marketing&sales assistant al hotelului Iaki. Avand in vedere ca unitatea este deschisa tot timpul anului, reprezentantii hotelului pun accent pe organizarea de evenimente, avand un plan de investitii care prevede cresterea capacitatii cu o sala de evenimente de 450 de persoane, precum si mai multe locuri de cazare.
"La etajul patru urmarim sa construim 23 de camere duble si patru apartamente", a spus Claudia Oprea, care a precizat ca investitiile in acest an se vor ridica la doua milioane de euro fara TVA si vor fi asigurate din surse proprii de finantare.
Hotelul Iaki are in prezent o capacitate de 98 de locuri de cazare, iar unul dintre cei mai importanti competitori din statiune este unitatea de cinci stele Rex, controlata de familia Adamescu.
Cea mai mare parte a veniturilor hotelului Iaki vor fi generate de lunile iulie si august, care vor asigura impreuna circa 38% din totalul afacerilor.
"Anul trecut luna de varf a fost iulie care a asigurat 21% din totalul cifrei de afaceri pe anul 2007, si august, care a contribuit cu 20% la totalul veniturilor", a precizat Oprea. In 2007 cifra de afaceri inregistrata de Iaki a fost de 2,7 mil. euro, in conditiile unui grad de ocupare mediu pe an de 50%. In lunile de vara gradul de ocupare este insa aproape dublu.
"Gradul de ocupare estimat pentru sezonul estival din acest an este de 90%, in crestere de 3% fata de anul trecut", a spus Oprea.
Anul acesta tarifele vor creste in medie cu 5% fata de anul trecut. Potrivit informatiilor de pe site-ul hotelului, o camera dubla in perioada 13 iunie - 7 septembrie costa 215 euro pe noapte, pret in care este inclus micul dejun, pranzul, acces la piscina, jacuzzi, sauna si fitness.
Iaki este fostul Hotel Bucuresti, care a fost preluat de firma Hagi Sport SRL de la societatea comerciala Mamaia SA. Hagi nu este singurul investitor in turism care provine din domeniul sportului. In afara de Hagi, fotbalisti ca Gheorghe Popescu, Adrian Ilie sau Ioan Timofte au investit in hoteluri o parte din veniturile castigate din sport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO