Companii

Hotel intr-o fosta fabrica de dulciuri la Cluj

31.08.2004, 00:00 36



Firma clujeana SC Hold Comert va investi 3 milioane de dolari in constructia unui hotel destinat exclusiv oamenilor de afaceri. Situat pe fostul amplasament al fabricii de dulciuri "Feleacul", hotelul va avea patru stele, iar suprafata construita va fi de 4.000 de metri patrati.



"Vom avea initial 50 de camere, intre care patru apartamente, urmand ca in viitor sa mai construim alte 35 de camere", a declarat Calin Buzoianu, director general al Hold Comert.



Constructorul considera ca prima parte a lucrarilor va fi finalizata in martie 2005. Proprietarii au optat pentru o arhitectura clasica: "Imobilului va cuprinde elemente din arhitectura cladirilor vechi ale orasului. Nu va exista copertina de sticla, nici geamuri termopane", a tinut sa precizeze Calin Buzoianu.



Fiind adresat exclusiv oamenilor de afaceri, hotelul va include printre altele si o sala de conferinte. "Vom oferi clientilor nostri toate facilitatile. Vom construi o sala de sport, sauna, masaj, piscina, iar hotelul va avea o parcare subterana", a mai spus directorul Hold Comert.



Finantarea bancara in acest proiect este de doua milioane. "Am contractat un credit pe sapte ani. Cu cele doua milioane vom construi doar o parte a hotelui, urmand ca investitiile ulterioare sa le realizam din resurse generate de activitatea proprie", a declarat pentru ZF Transilvania directorul general al firmei Hold Comert.



Buzoianu este convins ca investitia sa va fi profitabila. "Serviciile hoteliere destinate exclusiv oamenilor de afaceri sunt deficitare in Cluj si se simtea nevoia de extindere", a spus el.



Calin Buzoianu a cumparat prin intermediul SC Hold Comert cladirea de pe Traian Mosoiu. Imobilul, care apartinea societatii Feleacul, a fost intre timp dezafectat total. "Initial am vrut sa il transform in spatii pentru birouri si sa il inchiriez astfel. Mi-am schimbat optiunea aproape lunar vizavi de destinatia spatiului. In cele din urma am decis ca aici va functiona un hotel ", a precizat Buzoianu.



Dupa privatizare, primul actionar majoritar la Feleacul a fost societatea bucuresteana Florian Haus SRL. Din motive economice, in 1997, birourile firmei au fost mutate, iar sectia de gelaterie care functiona in aceeasi cladire a intrat in conservare un an mai tarziu. In 2002, "Feleacul" a ajuns in prag de faliment, iar compania a fost executata silit de catre banci, moment in care o mare parte din actiuni au fost preluate de Octavian Buzoianu, consilier local si "director corporate affairs" la Companie de Bere Romania, detinatoarea fabricii Ursus. Octavian Buzoianu este fratele lui Calin Buzoianu.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO