Companii

Hormann a livrat usi de 800.000 de euro pentru fabrica Nokia

13.02.2008, 17:54 23

Importatorul si distribuitorul de usi de garaj Hormann Romania a livrat anul trecut usi industriale in valoare de 800.000 de euro pentru construirea fabricii Nokia de la Cluj, precum si pentru fabrica de prelucrare a lemnului Egger de la Suceava.
"Cei mai importanti clienti ai companiei pe segmentul usilor industriale in 2007 au fost Prologis, Eurial Invest, Nokia sau Egger. Pentru fabrica Nokia am livrat usi anti-foc, anti-efractie, usi industriale sectionale si usi rapide", a declarat Bogdan Cojocaru, directorul general al companiei.
Hormann a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 9,2 milioane de euro si estimeaza pentru 2008 o crestere de circa 30-35%, la 12,4 mil. euro.
"Pentru anul in curs ne propunem cresterea cotei de piata si, implicit, a cifrei de afaceri totale cu aproximativ 30-35%, pana la circa 12 milioane de euro. In 2007, am inregistrat o crestere puternica pe segmentul usilor industriale si mai putin spectaculoasa pentru usile de garaj. Dezvoltatorii imobiliari s-au indreptat anul trecut catre investitiile pe verticala si mai putin catre proiecte de case si vile", spune Cojocaru. Compania va investi in acest an patru milioane de euro intr-un showroom in Bucuresti, care va fi finalizat in 2009.
Potrivit datelor proprii, Hormann Romania controleaza peste 45% din piata usilor de garaj si 35% din segmentul usilor industriale si tehnica de incarcare. Compania detine o retea nationala de 80 de distribuitori.
Firma face parte din grupul german Hormann, unul dintre cei importanti producatori de usi la nivel european, respectiv de usi de garaj, industriale si speciale.
Grupul este prezent in 54 de tari in Europa si America de Nord, inregistrand in 2006 o cifra de afaceri de circa un miliard de euro. Anul trecut, grupul a obtinut o crestere estimativa a cifrei de afaceri de 10-12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO