Companii

Hoffmann la Roche si-a mutat OTC-urile la Bayer

07.04.2005, 20:00 84

Portofoliul de medicamente OTC - care se elibereaza fara prescriptie medicala - din Romania al companiei farmaceutice Hoffman la Roche a trecut in portofoliul companiei germane Bayer, in urma unei tranzactii la nivel de corporatie incheiate la inceputul acestui an.

"Vanzarile produselor din acest portofoliu au fost de aproximativ 2 milioane de euro anul trecut, iar pentru anul estimam ca vor creste la aproximativ 4 milioane de euro", a declarat Valerian Ilas, directorul general al Bayer Consumer Care Romania.

Bayer este prezenta pe piata romaneasca prin trei divizii: Bayer Crop Science, Bayer Health Care si Bayer Material Science, cu activitati in industria chimica si farmaceutica. Anul trecut, Bayer Romania a inregistrat vanzari totale de 35 milioane de euro, din care divizia Bayer Health Care a reprezentat aproximativ 1 milion de euro.

In urma achizitiei globale a diviziei Roche Consumer Health de catre Bayer, tranzactie de peste 2 miliarde de euro, Bayer a devenit liderul european al pietei medicamentelor eliberate fara prescriptie medicala, ocupand pozitia a 3-a la nivel mondial, conform propriilor estimari.

In Romania, vanzarile de medicamente fara prescriptie medicala prin intermediul farmaciilor au fost de peste 500 de milioane de euro anul trecut, in timp ce piata farmaceutica, in ansamblul ei, a avut o valoare de aproape 1 miliard de euro, la preturi finale. Vanzarile de medicamente au crescut cu peste 25% anul trecut raportat la 2003, dar se estimeaza ca ritmul de crestere nu se va putea mentine si anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO