Companii

Heidi vrea să ajungă la afaceri de 30 mil. € în următorii cinci ani

Franco del Fabbro: „Avem toate motivele să credem că până în 2020 vom avea afaceri mai mari cu 50%“ Sursa foto: Heidi

Franco del Fabbro: „Avem toate motivele să credem că până în 2020 vom avea afaceri mai mari cu 50%“ Sursa foto: Heidi

Autor: Corina Mirea

01.10.2015, 00:07 679

Până în 2020 fabrica de ciocolată a Heidi din comuna Pantelimon va ajunge la afaceri de aproape 30 de milioane de euro, cu 50% mai mari decât în prezent.

„În ultimii şapte ani, în România am avut creşteri de high single digit (între 5% şi 10% - n.red.) şi continuăm trendul. Noi credem că anul acesta piaţa a scăzut cu o cifră, în mare parte din cauza verii prelungite şi foarte calde. Avem toate motivele să credem că până în 2020 vom avea afaceri mai mari cu 50% şi că vom atinge o cotă de piaţă de 10% pe zona de tablete de ciocolată, faţă de 7% cât avem în prezent“, a spus Franco del Fabbro, ma­na­­gerul italian care conduce de la jumă­ta­tea anului trecut com­pania Heidi Chocolat, cel mai mare expor­tator de ciocolată de pe plan local.

Compania a des­chis ieri o nouă zonă de producţie de 1.000 mp a fabricii din apro­pie­re de Bucureşti, eve­­ni­ment la care a fost pre­zent şi ban­che­rul aus­triac Julius Meinl V, pro­­prietarul băn­­cii aus­­tri­ece Meinl.

Familia Meinl este le­gată însă de România din 1997, când a intrat în acţionariatul producătorului bu­cureştean Excelent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO