Companii

Hakan Bulgurlu, CEO al Arçelik, proprietarul Arctic, avertizează: China ar putea să inunde Europa cu electrocasnice ieftine, dat fiind că cererea pe piaţa-mamă scade pe fondul declinului economic

În România, Arcelik are brandurile Arctic (prezent doar local), Beko şi Grundig. Producătorul de electrocasnice a terminat anul 2022 cu o cifră de afaceri record, de 3,8 mld. lei, cu 8,5% mai mare decât în 2021.

În România, Arcelik are brandurile Arctic (prezent doar local), Beko şi Grundig. Producătorul de electrocasnice a terminat anul 2022 cu o cifră de afaceri record, de 3,8 mld. lei, cu 8,5% mai mare decât în 2021.

Autor: Cristina Roşca

12.09.2023, 17:20 189

Grupul Arçelik din Turcia, unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din Europa, deţine în România compania Arctic Aceasta din urmă are local două fabrici, una care produce frigidere, iar o alta care realizează maşini de spălat.

Hakan Bulgurlu, CEO al grupului turc Arçelik, ce deţine în România cel mai mare producător de electrocasnice, Arctic, avertizează că în următoarea perioadă China ar putea inunda piaţa europeană cu fri­gidere, aspiratoare, maşini de spălat şi alte electrocasnice ieftine, pe fon­dul scăderii cererii pe piaţa-mamă. Într-un interviu acordat cotidianului britanic Financial Times, executivul spune că producătorii de electrocas­nice din China au capacităţi uriaşe de fabricaţie, aşa că dacă nu au cui să vân­dă acasă, ei se pot transforma în­tr-un risc major pentru competitorii din restul lumii. Afirmaţiile lui Hakan Bulgurlu vin în contextul în care Arçelik este unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din Europa şi chiar din lume, cu 30 de fabrici, 45.000 de salariaţi, 12 bran­duri şi 82 de subsidiare în 53 de ţări.

„Dacă cererea pe piaţa din China dă semne de anemie, asta înseamnă că producătorii va trebui să folo­seas­că în continuare aceeaşi capacitate de fabricaţie, dar să vândă bunurile în alte ţări“, a declarat executivul. Afir­maţiile sale vin să întărească ideea că o criză a economiei chineze va fi re­simţită peste tot în lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO