Companii

Guzu atacă din nou piaţa de vopsele, cu Duraziv

22.07.2010, 00:00 100

Omul de afaceri Daniel Guzu, care a fondat afacerea cu lacuri şivopsele Fabryo, vândută către fondul de investiţii suedez OresaVentures, a reintrat luna aceasta pe piaţa de vopsele, după o pauzăde doi ani, cu brandul Duraziv şi ar putea deveni un competitorserios pentru primii jucători în următorii ani.

Guzu a ieşit din acţionariatul companiei Fabryo, fosta GuzuChim, la sfârşitul anului 2008, după o perioadă de 14 ani de laînfiinţarea businessului. În urma exitului a încasat împreună cusoţia sa circa 20 mil. euro de la Oresa, o treime din bani fiindinvestiţi în pornirea afacerii cu adezivi şi profiluri metaliceDuraziv, care deţine o fabrică în Popeşti-Leordeni, lângă Capitală.Pentru că nu a putut să pătrundă pe piaţa de vopsele timp de un an,din cauza unei clauze de noncompetiţie din contractul cu fondul deinvestiţii Oresa Ventures care a expirat în luna februarie aacestui an, Guzu a intrat mai întâi pe piaţa de adezivipregătindu-şi intrarea pe segmentul de vopsele.

Duraziv va intra astfel în competiţie cu firme precum Fabryo(care a devenit anul trecut primul jucător de pe piaţa de lacuri şivopsele decorative), Policolor, Köber, Deutek sau AtlasCorporation.

"După cum stiţi este o pasiune mai veche de-a mea. Sunt înafaceri din '94 şi în scurt timp de la debutul în zonaantreprenorială am ales să mă focusez pe piaţa de lavabile şitencuieli decorative. Îmi place şi am convingerea că pot face dinnou o treabă bună, aşa că după doi ani de pauză am decis să revinpe piaţa pe care o cunosc foarte în detaliu. Am luat aceastădecizie analizând toate activităţile în care sunt implicat", adeclarat Guzu pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO