Companii

Guma de mestecat cu medicament, o piata in dezvoltare

28.08.2003, 00:00 27



Fertin Pharma (Danemarca), lider mondial in dezvoltarea gumei de mestecat cu proprietati curative, apreciaza ca sistemul de administrare a medicamentelor prin acest sistem poate fi utilizat in cazul multor produse, amintind ca metoda potrivita de administrare participa la succesul unui medicament.



Un sistem de administrare inovator ofera beneficii pacientilor si avantaje competitionale companiei producatoare.



In toate culturile, oamenii mesteca guma sau substante asemanatoare, de mii de ani. Mai recent, introducerea gumei cu nicotina, in anii 1980, a fost un succes care a deschis calea catre utilizarea acestui produs pentru administrarea medicamentelor.



In prezent, gumele de mestecat cu intrebuintare medicala respecta aceleasi standarde de calitate ca si pastilele. In plus, formula gumei poate fi modificata astfel incat eliberarea substantei medicamentoase active sa se faca in ritmul optim, pentru a fi compatibila cu diferite grupe de pacienti.



Compania a avut o crestere cu 30% a vanzarilor, in ultimii cinci ani si a investit recent 50 de milioane de dolari pentru noi echipamente de varf, care urmeaza sa fie aprobate de FDA.



Testele clinice au demonstrat ca guma de mestecat reprezinta una dintre cele mai sigure si mai placute metode de administrare a unor medicamente, iar piata de profil ar putea creste semnificativ in urmatorii ani.(A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO