Companii

Grupul suedez Lantmännen Unibake mai aduce 10 mil. euro la capital companiei din România, care va deschide o nouă fabrică de pâine

Lantmännen Unibake este unul dintre cei mai mari grupuri de panificaţie din Europa şi are afaceri de 1,1 miliarde de euro anual.

Lantmännen Unibake este unul dintre cei mai mari grupuri de panificaţie din Europa şi are afaceri de 1,1 miliarde de euro anual.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.02.2024, 10:00 4847

♦ Grupul investeşte circa 90 mil. euro într-o nouă fabrică în Pantelimon (jud. Ilfov), investiţia fiind finalizată în 2025-2026.

Lantmännen Unibake România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de panificaţie, care realizează chifle pentru hamburgeri şi hot-dog inclusiv pentru gigantul din sectorul restaurantelor McDonald’s, a primit o infuzie de capital de circa 10 mil. euro de la companie mamă din Suedia.

Majorarea vine în contextul în care grupul derulează o investiţie de circa 90 de milioane de euro într-o nouă fabrică în Pantelimon (jud. Ilfov), situată lângă unitatea de producţie în care producătorul realizează produse de panificaţie în prezent. În plus, în luna octombrie a anului trecut Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat că acordă un împrumut de 90 de milioane de euro pentru a susţine extinderea grupului suedez Lantmännen în România, fondurile urmând să fie folosite de susidiara locală, Lantmännen Unibake România, pentru construirea fabricii de panificaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO