Grupul suedez Lantmännen Unibake mai aduce 10 mil. euro la capital companiei din România, care va deschide o nouă fabrică de pâine

Autor: Mădălina Dediu Panaete 12.02.2024

♦ Grupul investeşte circa 90 mil. euro într-o nouă fabrică în Pantelimon (jud. Ilfov), investiţia fiind finalizată în 2025-2026.

Lantmännen Unibake România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de panificaţie, care realizează chifle pentru hamburgeri şi hot-dog inclusiv pentru gigantul din sectorul restaurantelor McDonald’s, a primit o infuzie de capital de circa 10 mil. euro de la companie mamă din Suedia.

Majorarea vine în contextul în care grupul derulează o investiţie de circa 90 de milioane de euro într-o nouă fabrică în Pantelimon (jud. Ilfov), situată lângă unitatea de producţie în care producătorul realizează produse de panificaţie în prezent. În plus, în luna octombrie a anului trecut Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat că acordă un împrumut de 90 de milioane de euro pentru a susţine extinderea grupului suedez Lantmännen în România, fondurile urmând să fie folosite de susidiara locală, Lantmännen Unibake România, pentru construirea fabricii de panificaţie.