Companii

Grupul italian Veneto vrea sa cumpere o societate de leasing

29.09.2004, 00:00 35

Grupul Veneto Banca, actionar majoritar al bancii Italo Romena, intentioneaza sa preia pachetul de control al companiei de leasing D.R.T. Group Bucuresti, demersurile pentru obtinerea autorizatiilor necesare de la Banca Centrala a Italiei si Banca Nationala a Romaniei fiind in derulare.
"Nu putem estima cu exactitate momentul in care vom deveni actionari majoritari, dar speram ca intr-un timp cit mai scurt", a declarat agentiei directorul general al Bancii Italo Romena, Atos Varusio.
Conform informatiilor prezentate pe pagina de internet a Bancii Italo Romena, grupul italian detine, din octombrie 2003, o participatie de 10% la capitalul social al D.R.T. Group. Achizitia s-a facut cu optiunea ca, in perioada urmatoare,  Veneto Banca sa ajunga la un procent de 80% din capitalul firmei de leasing.
Reprezentantii celor doua parti nu au dorit sa faca publica valoarea tranzactiei realizata la finele anului precedent, aceeasi pozitie fiind adoptata si in privinta estimarilor privind cuantumul operatiunii de preluare a pachetului majoritar.
Operatiunea de investitie intr-o companie de leasing urmeaza strategia grupului italian, care opereaza in sectorul bancar, financiar si cel al asigurarilor.
Potrivit oficialului Bancii Italo Romena, decizia a fost luata dupa monitorizarea mai multor societati de profil.
In primele opt luni ale anului, D.R.T. Group a incheiat contracte in valoare totala de 10,5 milioane de euro. Dintre acestea, 60% au vizat autoturismele, 30% echipamentele industriale si 10% cele de IT.
"Daca inainte de momentul achizitiei de catre Veneto Banca, compania finanta cu precadere autoturisme, structura portofoliului actual reflecta activitatea unei companii care opereaza ca o societate de emanatie bancara", a declarat Dan Emil Stoica, actionarul majoritar si administratorul D.R.T. Group.
Stoica a precizat ca, pe linga sustinerea financiara a grupului italian, compania va acoperi solicitarile de finantare din surse atrase de la institutii financiare internationale, precum si prin consolidarea actualelor parteneriate cu o serie de banci, in functie de politica de finantare a fiecareia.
In anul 2003, valoarea contractelor finantate de D.R.T. Group a fost de 3,3 milioane de euro, firma inregistrind un profit net de peste 380.000 euro. Capitalul social se ridica la 3,5 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO