Companii

Grupul Inditex, proprietarul Zara, a ajuns anul trecut în România la un pas de 100 mil. euro profit înainte de taxe după o creştere de 23%

Autor: Cristina Roşca

19.03.2024, 09:20 184

Grupul spaniol Inditex, unul dintre cei mai mari jucători din moda mondială, ce deţine în portofoliu branduri precum Zara, Bershka şi Massimo Dutti, a obţinut anul trecut în România un profit brut, înainte de taxe, de 92 mil. euro. Acesta este cu 23% mai mare decât în 2022 şi triplu faţă de 2020, primul an de pandemie, când magazinele fizice au fost închise temporar, iar în restul timpului au funcţionat cu restricţii.

Pentru spanioli, rezultatul din 2023 este cel mai bun din ultimii şase ani, potrivit unei analize făcute de ZF pe baza datelor din rapoartele anuale ale Inditex. Mai exact, a fost depăşit maximul setat anterior în 2022. Iar asta în condiţiile în care aceşti doi ani au fost marcaţi de inflaţie record şi de dobânzi mai mari.

Profitul trebuie însă raportat şi la alte pieţe, şi la operaţiunile pe care grupul le are. Mai exact, contează şi câte branduri şi, respectiv, câte magazine sunt în fiecare ţară în parte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO