Companii

Grupul Cosmote-Romtelecom, afaceri de 251 mil. euro în T2

Nikolai Beckers

Nikolai Beckers

Autor: Adrian Seceleanu

08.08.2014, 00:07 586

Veniturile totale cumulate ale grupului Cosmote-Romtelecom, care are 10,8 milioane de abonamente la servicii de telefonie, internet şi televiziune, au scăzut în al doilea trimestru cu 3%, la 251 mil. euro, pe fondul impactului negativ generat de introducerea unei taxe pe infrastructură şi al reducerii tarifelor de interconectare, potrivit datelor financiare publicate de grupul elen OTE, acţionarul majoritar.

Cosmote, care a absorbit şocul reducerii cu 70% a tarifelor de interconectare din aprilie, a înregistrat o scă­dere de 9% a veniturilor totale, la 102 milioane de euro, în timp ce Rom­te­lecom şi-a majorat veniturile cu 1%, la 150 mil. euro. Profitul ope­raţional cumulat al grupului înainte de impozitare, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a crescut cu 9%, la 71 milioane de euro.

WikiZF: Profilul companiei Cosmote

WikiZF: Profilul companiei Romtelecom

Rezultatele Cosmote şi Romte­lecom sunt unele „solide“, în ciuda competiţiei intense şi a „impactului negativ direct şi semnificativ“ al taxei pe stâlp şi al reducerii tarifelor de interconectare, a declarat Nikolai Beckers, CEO al grupului. El a subliniat, printre altele, creş­terea cu 7% a numărului de cli­enţi ai Romtelecom pentru serviciile de televiziune.

„Segmentul TV şi-a păs­­trat cursul ascendent, atât în ceea ce priveşte veniturile, cât şi numărul de clienţi“, a declarat Beckers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO