Companii

GreenGroup cumpără UAB Zalvaris, principala companie din Lituania activă în managementul deşeurilor industriale. Noua achiziţie face parte din strategia de dezvoltare a GreenGroup care vizează investiţii de până la 200 de milioane euro.

GreenGroup cumpără UAB Zalvaris, principala companie...

Autor: Cristina Bellu

04.04.2023, 10:30 233

Green Group, un grup de firme activ în sectorul reciclării şi care are drept actionar majoritar fondul de investiţii Abris Capital Partners, a cumpărat integral UAB Zalvaris, cea mai mare companie de gestionare a deşeurilor industriale din Lituania.

Tranzacţia consolidează poziţia GreenGroup în managementul deşeurilor industriale, după ce în 2020 compania a decis să facă pasul către acest sector prin achiziţionarea Eltex în România.

Zalvaris reprezintă a şaptea achiziţie a GreenGroup de la intrarea Abris în companie şi este al treilea add-on în ultimele nouă luni, după achiziţiile SIGAD, un dezvoltator român de software pentru raportarea de mediu, şi UAB Ecso, o companie lituaniană de reciclare de polietilenă, mar­când intrarea sa pe piaţa poliolefinelor.

„Zalvaris este cea mai recentă achiziţie semnificativă finalizată de GreenGroup ca parte a strategiei ambiţioase de a deveni lider în sectorul de gestionare a deşeurilor in­dustriale din Europa Centrală“, spune Adrian Stănculescu, partner and head of Abris Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO