GreenGroup cumpără UAB Zalvaris, principala companie din Lituania activă în managementul deşeurilor industriale. Noua achiziţie face parte din strategia de dezvoltare a GreenGroup care vizează investiţii de până la 200 de milioane euro.

Autor: Cristina Bellu 04.04.2023

Green Group, un grup de firme activ în sectorul reciclării şi care are drept actionar majoritar fondul de investiţii Abris Capital Partners, a cumpărat integral UAB Zalvaris, cea mai mare companie de gestionare a deşeurilor industriale din Lituania.

Tranzacţia consolidează poziţia GreenGroup în managementul deşeurilor industriale, după ce în 2020 compania a decis să facă pasul către acest sector prin achiziţionarea Eltex în România.

Zalvaris reprezintă a şaptea achiziţie a GreenGroup de la intrarea Abris în companie şi este al treilea add-on în ultimele nouă luni, după achiziţiile SIGAD, un dezvoltator român de software pentru raportarea de mediu, şi UAB Ecso, o companie lituaniană de reciclare de polietilenă, mar­când intrarea sa pe piaţa poliolefinelor.

„Zalvaris este cea mai recentă achiziţie semnificativă finalizată de GreenGroup ca parte a strategiei ambiţioase de a deveni lider în sectorul de gestionare a deşeurilor in­dustriale din Europa Centrală“, spune Adrian Stănculescu, partner and head of Abris Romania.