Companii

Grecii de la PPC: România este o piaţă importantă din punct de vedere strategic pentru noi, continuăm planurile Enel pe energia verde, mobilitate electrică şi servicii

Georgios Stassis, preşedinte şi CEO al grupului PPC, fost şef al Enel România

Georgios Stassis, preşedinte şi CEO al grupului PPC, fost şef al Enel România

Autor: Roxana Petrescu

07.08.2023, 19:00 919

Grupul energetic PPC a terminat prima jumătate a anului cu venituri de 3,5 mld. euro, mai mici cu 18% faţă de perioada similară din 2022, dar a înregistrat un profit net de 181,5 milioane de euro faţă de pierde­rile de 11 milioane de euro din prima jumătate a anului trecut. Prin prelua­rea afacerilor pe care italienii de la Enel le dezvoltaseră în România, PPC este acum unul dintre cei mai puternici jucători din piaţa locală a energiei.

„Achiziţia Enel România se alini­a­ză strategiei PPC privind tranzi­ţia ener­getică, dar şi planului grupului PPC de expansiune în Europa de Sud-Est. Ro­mânia este o piaţă importantă din punct de vedere strategic pentru PPC, din prisma accesului la finanţare UE prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi Fondul pentru Modernizare, ceea ce vine în comple­ta­rea planurilor de dezvoltare ale grupu­lui. PPC îşi propune să continue şi să dez­volte ceea ce Enel a construit în ulti­mii 18 ani în România în materie de ener­gie verde, mobilitate electri­că, por­to­foliu de clienţi şi servicii cu va­loare adău­gată, şi intenţionează să in­ves­teas­că în dezvoltarea operaţiu­nilor locale“, a menţionat grupul PPC odată cu anun­ţarea rezultatelor semestriale.

Achiziţia Enel România, care a primit recent aprobarea Comisiei Europene, este estimată a se finaliza în al treilea trimestru. Aceasta este prima extindere majoră în afara Greciei şi se aliniază strategiei PPC privind tran­ziţia energetică. Tranzacţia va duce la creşterea numărului clienţilor PPC cu 57%, va majora activele de distribuţie cu 40% şi capacitatea de producţie de energie în exploatare cu 14%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO