Companii

Grecii de la PPC finalizează preluarea Enel România în septembrie: Ne propunem să dezvoltăm ceea ce a construit Enel în România. Italienii aveau în dezvoltare 5.000 MW în energie verde

Georgios Stas­sis, CEO-ul PPC

Georgios Stas­sis, CEO-ul PPC

Autor: Roxana Petrescu

03.07.2023, 00:06 1388

♦ Tranzacţia de 1,26 mld. euro prin care grecii de la Public Power Corporation S.A. (PPC) vor prelua toate activele Enel din România se va finaliza în septembrie anul acesta ♦ Grecii promit continuarea proiectelor pe care italienii le aveau pentru piaţa locală, cea mai ambiţioasă ţintă fiind în zona de energie verde.

Achiziţia Enel România, care a primit recent aprobarea Comisiei Eu­ropene, este estimată a se finaliza în al treilea trimestru. Aceasta este pri­­ma extindere majoră în afara Gre­ciei şi se aliniază strategiei PPC pri­vind tran­zi­ţia ener­ge­tică. Tran­zacţia va duce la creş­terea numărului clien­ţilor PPC cu 57%, va majora ac­ti­vele de distribuţie cu 40% şi capacita­tea de producţie de e­ner­gie în exploa­ta­re cu 14%, a decla­rat Georgios Stas­sis, CEO-ul PPC, la adunarea generală anuală a acţio­na­ri­lor companiei de săp­­tămâna trecută. De altfel, Stassis, ar­tizanul acestei pre­luări, a fost şi şeful operaţiunilor Enel din România înainte de a reveni în Grecia.

Grupul Enel a fost până la finalul anului trecut un jucător major în energie în România, activ din 2005, cu activităţi în distribuţia şi furniza­rea de energie electrică, în domeniul producţiei de energie din surse rege­ne­rabile prin capacităţi de peste 500 MW operate de Enel Green Power Ro­mâ­nia, precum şi în domeniul servi­ciilor energetice avansate. Societăţile de distribuţie ale grupului în Româ­nia sunt prezente în trei regiuni ale ţării, respectiv Muntenia Sud (in­clu­siv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, de­servind în total peste 3 milioane de clienţi. Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt furnizori majori de energie electrică şi gaze naturale, pre­cum şi de servicii cu valoare adău­gată. În România, grupul mai are ac­ti­vităţi prin Enel X în domeniul ser­viciilor inteligente pentru locuinţe, al producţiei de energie la nivelul locu­lui de consum şi al eficienţei energe­tice, iar prin Enel X Way în domeniul mobilităţii electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO