Companii

Grecii de la Octagon atacă piaţa din Africa, unde se vor ocupa de lucrările geotehnice pentru o centrală în Ghana

Grecii de la Octagon atacă piaţa din Africa, unde se...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.02.2017, 17:37 396

Compania greacă de construcţii Octagon a deschis o sucursală în statul african Ghana şi a semnat un contract în valoare de 10 milioane de dolari pentru proiectul unei centrale cu ciclu combinat în localitatea Takoradi din aceeaşi ţară. Valoarea totală a proiectului este de 175 de milioane de dolari, iar termenul de livrare este de 28 de luni.

Octagon Contracting & Engineering, specializată în antrepriză generală, construcţii civile şi construcţii geotehnice, şi-a reînnoit astfel colaborarea cu Metka – General Electric, consorţiul care a subcontractat compania pentru execuţia lucrărilor geotehnice la centrală. Aceasta va funcţiona folosind gaz natural şi ţiţei uşor drept combustibil şi va utiliza o versiune avansată a turbinei cu gaz 9E, dezvoltată de General Electric.

Parteneriatul dintre cele două companii a debutat în 2009, cu execuţia lucrărilor geotehnice şi civile pentru construirea Centralei de Cogenerare cu Ciclu Combinat 860 MW la Brazi (jud. Prahova), unde beneficiarul proiectului a fost OMV-Petrom. Au urmat, la scurt timp, lucrări de subantrepriză pentru Centrala de Cogenerare cu Ciclu Combinat 870MW pe gaz natural în Samsun (Turcia). Octagon şi Metka-GE au colaborat şi pentru execuţia lucrărilor geotehnice la Centrala de Cogenerare cu Ciclu Combinat 1250MW de la Shatt-Al Basra (Irak).

Fondată în 2005, Octagon are sediul central în Bucureşti şi este unul dintre principalii jucători din domeniul construcţiilor civile şi geotehnice din România. Compania are 116 angajaţi şi mai multe proiecte din sectoarele de birouri, rezidenţial, retail, infrastructură rutieră.

Printre proiectele executate de octagon în România, se numără complexul de birouri Hermes Business Campus (Bd. Dimitrie Pompeiu-Bucureşti), clădirile de Birouri Timpuri Noi Office Building (Splaiul Unirii - Bucureşti), Orhideea Towers (Şos. Orhideelor-Bucureşti) şi Business Garden Bucharest (Calea Plevnei - Bucureşti), complexul de birouri Green Court Bucharest (Str. Gara Herăstrău - Bucureşti), cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti Sky Tower (Bd. Barbu Văcărescu) şi clădirea de birouri Olympia Tower (Bd. Decebal - Bucureşti).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO