Companii

Furnizorul de ingrediente Zeelandia: Avem în plan investiţii de 800.000 de euro în 2023 şi acoperirea întregii hale de producţie cu panouri solare. Pentru 2022, compania care are o fabrică în Iaşi estimează o cifră de afaceri de 73 mil. lei, plus 20%

Iniţial, Zeelandia a avut o fabrică în Bucureşti, însă ulterior a investit 3 mil. euro într-o altă fabrică, la Iaşi.

Iniţial, Zeelandia a avut o fabrică în Bucureşti, însă ulterior a investit 3 mil. euro într-o altă fabrică, la Iaşi.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.12.2022, 19:00 213

Zeelandia România, filiala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, care realizează ingrediente pentru brutărie, patiserie şi cofetărie într-o fabrică din Iaşi, are în plan investiţii de 800.000 de euro în 2023, inclusiv în energie verde.

„Avem în plan acoperirea întregii hale de producţie şi depozitare cu pa­nouri solare, astfel încât să ne putem genera singuri o parte foarte mare din energia consumată. Apoi conti­nuarea retehnologizării, a creş­terii siguranţei angajaţilor din pro­duc­ţie şi depozit, precum şi a digitalizării orga­nizaţiei. Pentru anul viitor ne-am propus investiţii de peste 800.000 euro“, a spus Ovidiu Bocăniciu, managing director al Zeelandia România, companie cu o fabrică în Iaşi.

El adaugă că cea mai mare pro­vocare pentru 2023 va fi stabili­tatea macroeconomică, iar apoi reaşe­zarea lanţurilor de aprovizionare, astfel încât să se asigure o predictibilitate a disponibilităţii materiilor prime şi a preţurilor acestora. „Calmarea evolu­ţiei pieţei de energie este deosebit de importantă, impactul acesteia în costuri devenind greu de suportat. Şi nu în ultimul rand, impredictibilitatea dată de războiul din Ucraina, cu impact puternic în toate cele menţionate“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO