Companii

Furnizorul de aparatură pentru laborator Nitech vede afaceri în creştere cu 25%

Autor: Laurentiu Cotu

05.05.2011, 23:30 543

Compania Nitech, furnizor de aparatură pentru laboratoare, şi-abugetat pentru acest an afaceri în creştere cu 25% faţă de anultrecut, bazându-se atât pe revigorarea pieţei, cât şi pe proiecteleeuropene în cercetare şi agricultură din România.

Nitech a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste58,4 mil. lei (circa 14 mil. euro), înregistrând o uşoară scăderefaţă de anul anterior. Compania comercializează aparatură delaborator, mobilier de laborator, accesorii şi consumabile pentruindustria alimentară, farmaceutică, chimică şi petrochimică,cosmetică, industria berii, pentru spitale, universităţi, institutede cercetare, producători de ceramică, sticlă, metalurgie sauvopsele.

Nitech intenţionează ca în acest an să deschidă o filială şi laConstanţa, bugetul de investiţii al companiei pentru 2011ridicându-se la 1,2 mil. euro. Compania are în prezent peste 6.200de clienţi, activitatea Nitech fiind organizată pe departamentelede vânzări, tehnic şi service. Acţionarii Nitech sunt NicolaeStancu (50% din titluri), Nicolae Dumitru (40% din acţiuni) şi MimiBumbeşti (10% din acţiuni).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO