Furnizorul de aparatură pentru laborator Nitech vede afaceri în creştere cu 25%

Autor: Laurentiu Cotu 05.05.2011

Compania Nitech, furnizor de aparatură pentru laboratoare, şi-a bugetat pentru acest an afaceri în creştere cu 25% faţă de anul trecut, bazându-se atât pe revigorarea pieţei, cât şi pe proiectele europene în cercetare şi agricultură din România.

Nitech a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 58,4 mil. lei (circa 14 mil. euro), înregistrând o uşoară scădere faţă de anul anterior. Compania comercializează aparatură de laborator, mobilier de laborator, accesorii şi consumabile pentru industria alimentară, farmaceutică, chimică şi petrochimică, cosmetică, industria berii, pentru spitale, universităţi, institute de cercetare, producători de ceramică, sticlă, metalurgie sau vopsele.

Nitech intenţionează ca în acest an să deschidă o filială şi la Constanţa, bugetul de investiţii al companiei pentru 2011 ridicându-se la 1,2 mil. euro. Compania are în prezent peste 6.200 de clienţi, activitatea Nitech fiind organizată pe departamentele de vânzări, tehnic şi service. Acţionarii Nitech sunt Nicolae Stancu (50% din titluri), Nicolae Dumitru (40% din acţiuni) şi Mimi Bumbeşti (10% din acţiuni).