Companii

Fratii Cristescu au 20 de milioane de euro pentru achizitii de fabrici cu probleme

Fratii Cristescu au 20 de milioane de euro pentru achizitii de fabrici cu probleme
05.11.2008, 15:27 72

Omul de afaceri Marius Cristescu din Timisoara, care controleaza impreuna cu fratele sau grupul de firme Bega, spune ca intentioneaza sa achizitioneze mai multe fabrici care se confrunta cu probleme din cauza crizei economice.

"Cred ca este un moment oportun pentru achizitii, avand in vedere ca o serie de companii nu isi mai pot plati creditele. Avem un buget de 20 de milioane de euro si ne uitam dupa fabrici din domeniul nostru, in primul rand de cariere (n. red. -resurse minerale) si dupa cele din apropierea fabricilor noastre de la Timisoara sau din curtea Faur, o parte dintre acestea fiind in domeniul constructiei de masini", a spus Marius Cristescu (foto), precizand ca este deja in discutii cu o serie de companii. Fratii Cristescu au cumparat, de-a lungul timpului, mai multe societati aflate in dificultate, cele mai multe fiind preluate de la stat.
Totodata, Marius Cristescu a afirmat ca, in cazul in care criza va continua, va limita investitiile in fabrici la fondurile proprii si va analiza mai precaut proiectele imobiliare pe care nu le-a demarat deocamdata. "Avem programate investitii in fabricile pe care le detinem de 100 de milioane de euro, daca lucrurile se vor normaliza. Altfel, ne vom limita la investitii proprii, adica la circa 30 de milioane de euro", a spus Cristescu. Pe piata imobiliara fratii Cristescu au un proiect de mall, birouri si un hotel de cinci stele la Timisoara, investitie care se va ridica la 200 de milioane de euro. Oamenii de afaceri au mai anuntat recent ca intentioneaza sa investesca circa sapte milioane de euro intr-un complex comercial in Valenii de Munte, care va cuprinde galerii comerciale, supermarket si un retailer de bricolaj.
Grupul Bega cuprinde peste 30 de firme din mai multe domenii, printre care materiale de constructii, imobiliare, productia de utilaje, industria chimica, foraj petrolier, comert, turism si transport, cu o cifra de afaceri estimata la 350 mil. euro in acest an. Din grupul de firme Bega fratii Cristescu au vandut la sfarsitul lui 2005 participatia detinuta la fabrica Bega Upsom, o parte din banii incasati fiind apoi investiti in imobiliare. "Nu mai intentionam sa vindem niciuna dintre companiile noastre", a spus Cristescu.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO