Companii

Franco's Marina si-a triplat vanzarile de iahturi de lux

Franco's Marina si-a triplat vanzarile de iahturi de lux
30.06.2008, 17:33 1077

Franco's Marina, importatorul pe piata locala al iahturilor premium Feretti, Pershing si Custom Line, a comercializat in ultimele 12 luni sapte ambarcatiuni de lux, de peste trei ori mai multe decat in perioada anterioara.
"Piata locala a ambarcatiunilor premium inregistreaza o crestere puternica, vanzarile Franco's Marina inregistrand o triplare a volumului la sapte iahturi", a spus Francesco Fischetti, CEO Franco's Marina.
Preturile iahturilor comercializate oscileaza intre 276.000 de euro, fara TVA si 6,7 milioane de euro pentru modelele Pershing, potrivit site-ului companiei, si 740.000 si 6,1 mil. euro pentru Ferreti. Cea mai scumpa ambarcatiune prezentata de catre companie in cadrul evenimentului "Franco's Marina Yachts - More than Sea", organizat la finele saptamanii trecute in portul Tomis din Constanta, a fost Navetta 26 Ziacanaia, din gama Custom Line, cu o lungime de 26 de metri in valoare de 7 mil. euro si care este proprietatea unui roman. Din totalul iahturilor aflate in proprietatea romanilor, 70% dintre acestea sunt acostate in porturi din strainatate si 30% in Romania.
Potrivit lui Francesco Fischetti, principalul motiv pentru care vanzarile de iahturi pe piata locala nu au crescut foarte mult in volum in ultimii ani a fost lipsa infrastructurii, dar si a personalului calificat. "Pentru aceste ambarcatiuni este nevoie de spatii speciale pentru acostare, iernare, dar si pentru service si mentenanta", a spus Fischetti, care va inaugura primul punct de service si mentenanta pentru iahturile de lux in urmatoarele doua luni in Constanta.
Potrivit directorului executiv al Franco's Marina, intretinerea anuala a unui iaht de lux costa intre 4 si 6% din valoarea acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO