Companii

Francezii de la BNP Paribas sunt interesaţi să vândă operaţiunile Cetelem din regiune. De afacerile din România sunt interesate Banca Transilvania şi grupul Altexv

Francezii de la BNP Paribas sunt interesaţi să vândă...

Autor: Cristina Roşca, Cristian Hostiuc

20.04.2022, 16:30 487

♦ Cetelem România, prin intermediul BNP Paribas Personal Finance S.A. Paris, avea în 2020 în România active în valoare de 1,9 mld. lei, plus 0,34%, potrivit BNR.

Grupul francez BNP Paribas este interesat să vândă operaţiunile din regiune ale Cetelem, divizia de credite pentru consum, conform surselor din piaţă. Gigantul caută un cumpărător pentru toate operaţiunile, mai exact vrea să vândă la pachet toate ţările, mai spun sursele. Totuşi, există în unele cazuri interes punctual, cum e cazul în România.

De operaţiunile locale sunt interesate Banca Transilvania şi grupul Altex, potrivit surselor din piaţă. Este vorba însă de un proces incipient, în care toate părţile analizează situaţia. Cele două grupuri nu vor să cumpere întregul pachet, ci doar businessul local.

Această intenţie de vânzare din partea francezilor de la BNP Paribas vine în contextul în care pe piaţa de credite de consum – acolo unde acţionează Cetelem – există deja mişcări interesante de restrângere de activitate. Un exemplu în acest sens este BRD Finance, despre care ZF a scris încă de la începutul anului că ar urma să se desfiinţeze. Şi activitatea Unicredit Consumer Finance stagnează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO