Companii

Fostul actionar al TotalSoft si Medicover intra pe canepa

14.05.2007, 18:34 70

Omul de afaceri Dan Lazarescu, 61 de ani, fost director si actionar la furnizorul de servicii private Medicover si la compania de software TotalSoft, a investit peste 1,7 mil. euro intr-o fabrica de prelucrat canepa din care se vor obtine produse naturiste precum uleiul de canepa sau faina de canepa.
"In 2005 am iesit din toate afacerile pe care le aveam in Romania, in principal Totalsoft si Medicover si am aplicat pentru programul de finantare SAPARD, care m-a impulsionat sa incep acest proiect si sa infiintez compania Canah", a declarat pentru ZF Lazarescu. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, Lazarescu detine 5% din Canah, iar compania din Cipru Trolos, inca 70%. Restul de 25% este detinut de o alta persoana fizica din Romania.
Lazarescu a pus in 1994 bazele afacerii Rombel Medical, pe care a vandut-o in 1997 Medicoverului, unde a fost apoi si director, si actionar pana in 2005. Omul de afaceri nu doreste insa sa precizeze cate actiuni a detinut la Medicover sau TotalSoft si nici ce suma a incasat pe aceste actiuni.
Cert este ca din investitia de 1,7 mil. euro SAPARD ii va returna jumatate, cu exceptia cheltuielilor legate de marketing sau promovare. "SAPARD va returna 700.000 de euro", a spus Lazarescu, care estimeaza ca in 2009 compania va avea afaceri de 2,7 mil. euro.
Desi este ca profesie inginer automatist, Lazarescu a prins gustul medicinei la Medicover, orientandu-se acum spre produse naturiste. "Am observat in plecarile mele in strainatate ca oamenii sunt din ce in ce mai interesati de terapiile naturiste. Canepa, desi nu a fost foarte populara pana acum, vine foarte tare din urma, iar in America o gasesti in toate supermarketurile, in Europa mai putin si in Romania deloc", a spus Lazarescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO