Companii

Forumul de Afaceri Romano-Turc: Economiile Romaniei si Turciei sunt complementare si nu concurentiale

28.05.2010, 18:06 72

Investitorii turci se asteapta ca valoarea schimburilorcomerciale bilaterale intre Turcia si Romania sa creasca puternicanul acesta, dupa ce anul trecut s-au redus cu circa 40%, de la 7,5mld. dolari in 2008 la 4,5 mld. dolari in 2009. "Romania este celmai important partener comercial al Turciei din regiunea Balcanilorsi trebuie sa dezvoltam in special potentialul energetic situristic", a declarat Mustafa Yardimci, presedinte al Bursei deMarfuri Edirne si membru al comitetului executiv al UniuniiCamerelor si Burselor de Marfuri din Turcia, in cadrul Forumului deAfaceri Romano-Turc. "Romania si Turcia trebuie sa apreciezeavantajele reciproce si sa inteleaga ca economiile noastre suntcomplementare si nu concurentiale", a spus si Sadullah Ergin,ministrul de justitie al Turciei.

Turcia este unul dintre cei mai importanti parteneri comercialiai Romaniei, ocupand locul al patrulea in ceea ce priveste volumulde exporturi si pozitia a zecea in privinta importurilor. Inprimele doua luni ale anului, Romania a inregistrat un excedentcomercial in relatia cu Turcia de circa 66 mil. euro, potrivitInstitutului National de Statistica.

Forumul de Afaceri Romano-Turc organizat astazi la Bucurestireuneste, pe langa reprezentanti ai autoritatilor, si o serie deoameni de afaceri din cele doua tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO