Companii

Fondul suedez de investiţii Greenbridge despre exit-ul de la Rus Savitar-Casa Rusu: Am avut de ales între a declara falimentul şi a lăsa 1.000 de oameni fără loc de muncă şi a vinde către foştii acţionari

Fondul suedez de investiţii Greenbridge despre exit-ul...

Autor: Cristina Roşca

17.04.2024, 00:07 3819

Fondul de investiţii Greenbridge din Suedia a făcut exit din afacerea românească Rus Savitar-Casa Rusu, activă în producţia şi retailul de mobilă, asumându-şi eşecul şi pierderea suferite.

„Am decis să trecem această investiţie la categoria pierderi (pe zero în bilanţ) pentru a o putea vinde (...)“, a răspuns un reprezentant al fondului la solicitările ziarului suedez Dagens Industri (di.se). De altfel, în primăvara anului trecut Rus Savitar, compania care operează pro­ducţia grupului, a intrat în concordat preventiv la propria cerere. Aceasta este o procedură judiciară de prevenire a insolvenţei, a cărei deschidere suspendă executările silite. Scopul este acela de restructurare a businessului. „Am avut de ales între a declara falimentul şi a lăsa 1.000 de oameni fără loc de muncă şi a vinde către foştii acţionari (fondatorii businessului – n. red.)“, arată aceeaşi sursă.

Fondatorul afacerii, Cristian Rusu împreună cu familia sa, au răscumpărat businessul după ce l-au vândut în 2019 pentru câteva zeci de milioane de euro, conform informaţiilor de la acea vreme.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO