Companii

Fondul de investiţii BlackPeak Capital l-a numit la conducerea operaţiunilor din România pe Virgil Chitu, bancher cu experienţă de peste 10 ani, şi vrea să investească 40 milioane euro pentru susţinerea firmelor mici şi mijlocii de pe piaţa locală

Fondul de investiţii BlackPeak Capital l-a numit  la...

Autor: Roxana Rosu

11.05.2023, 16:11 420

Fondul de investiţii BlackPeak Capital l-a numit  la conducerea operaţiunilor din România pe Virgil Chitu, bancher cu experienţă de peste 10 ani, şi a anunţat un plan de investiţii de până la 40 milioane euro pentru susţinerea firmelor mici şi mijlocii de pe piaţa locală.

Unul dintre investitorii în BlackPeak Capital este BCR Pensii.

BlackPeak Capital a investit pe piaţa din România în Verdino Green Foods, un start-up cofondat de antreprenorii Raul Ciurtin şi Eberhart Răducanu, care realizează alimente pe bază de proteine de mazăre.Compania a început anul trecut să exporte, sub brand propriu, în peste 13 ţări, inclusiv Germania, Marea Britanie, Olanda, Polonia şi SUA.

Înainte de a lucra pentru BlackPeak, Virgil Chitu a lucrat în cadrul Citi, deţinând diferite roluri pe mai multe pieţe pe care este activă compania, cel mai recent în echipa de  Financial Sponsors Investment Banking din Londra.

”Vrem să avem un impact economic, social şi de mediu pozitiv în regiune. Strategia noastră prevede investiţii de 5-15milioane euro în companii cu potential rapid de creştere din România şi regiune şi suntem încântaţi să facem parte din acest ecosystem dynamic şi să generăm o creştere sustenabilă”, a spus Virgil Chitu.

Investiţiile din România se vor derula prin intermediul Southeast Europe Growth Equity Fund, care a ridicat anul trecut o finanţare de 126 milioane euro. Fondul, cu sediul în Luxemburg, este susţinut de European Investment Fund, BERD, IFC, Erste Asset Management, BCR Pensii şi alte fonduri de pensii regionale.

BlackPeak Capital a fost lansată în 2014 şi ţinteşte investiţii în companii din Romania, Bulgaria, Slovenia, Croaţia şi Serbia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO