Companii

Fondul imobiliar sud-african NEPI obţine 73% din chirii din proprietăţile pe care le are în România

Fondul imobiliar sud-african NEPI obţine 73% din chirii...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.06.2017, 00:05 433

Suprafaţa totală închiriabilă a proprietăţilor NEPI este de un milion de metri pătraţi, din care retailul reprezintă cel mai mult, adică 871.800 de metri pătraţi.

Compania sud-africană de investiţii NEPI obţine 73% din chirii din România, celelalte ţări având ponderi sub 15% fiecare, potrivit raportului com­­paniei pentru anul 2016. Dezvol­ta­torul mai este prezent cu proprietăţi în Slo­vacia, Croaţia, Cehia şi Serbia. Anul trecut, în con­turile NEPI au intrat 114 milioane de euro doar din chiriile din România. Ast­fel, chiriile totale pe care le încasează grupul sunt de circa 145 de mili­oa­ne de euro. În portofoliul total al NEPI, România reprezintă 80% după suprafaţa închiriabilă. Valoarea portofoliului NEPI pe piaţa locală este de 1,8 miliarde de euro. Pe piaţa locală, NEPI este cel mai mare jucător din real-estate, cu 34 de proprietăţi care generează venituri, din sectoarele retail, office şi industrial. Suprafaţa totală închiriabilă a acestora este de un milion de metri pătraţi, din care retailul reprezintă cel mai mult – 871.800 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO