Companii

Fondul de investitii RC2 a preluat 33% din clinicile Romar

16.07.2007, 19:01 22

Fondul de investitii Reconstruction Capital 2 (RC2) a preluat pentru 3 mil. euro un pachet de 33% din actiunile grupului de firme de servicii medicale Romar. Anterior tranzactiei, 99% din titlurile Romar erau detinute de omul de afaceri Erghin Hagicalil.
"Afacerea s-a finalizat in iunie 2007, iar structura tranzactiei a presupus o majorare de capital", a spus Liliana Hagicalil, director general medical al Romar.
Grupul de firme Romar, care reuneste mai multe entitati cu activitati in domeniul serviciilor medicale private, a fost evaluat de catre firma de audit si consultanta Deloitte la aproximativ 9 mil. euro, potrivit unor informatii furnizate anterior de catre reprezentantii companiei.
Grupul de firme Romar a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 9,53 mil. euro si un profit de 0,96 mil. euro, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Romar.
Liliana Hagicalil a precizat ca Romar are in vedere de asemenea contractarea de credite bancare pentru sustinerea activitatii de investitii.
"Suntem in curs de a deschide sedii in opt orase mari din tara, proiect care estimam ca va fi finalizat in toamna acestui an", a mai spus Liliana Hagicalil.
Intentiile Romar prevad si investitii intr-un spital privat, prima unitatea de acest fel a grupului.
"Avem de asemenea planuri pentru deschiderea unui spital privat, cu 90 de paturi, in primul trimestru al anului viitor. Investitia preconizata este de 6,6 mil. euro", a adaugat Liliana Hagicalil.
In a doua jumatate a anului, Romar si-a bugetat investitii de peste 5 mil. euro din capitalul propriu.
"Am cumparat si avem de gand sa mai cumparam alte clinici private, care au o oferta atractiva pentru compania noastra", a mai spus Liana Hagicalil.
Febra achizitiilor a cuprins sectorul medical privat inca din toamna anului trecut, cand IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, a preluat 20% din titlurile MedLife. Ulterior, serviciile medicale private au devenit tinta predilecta a fondurilor de investitii, atrase de marjele de profit ridicate si de perspectivele de crestere sustinuta.
La inceputul anului, gigantul 3i si-a trecut in portofoliu un pachet de sub 50% din titlurile Centrului Medical Unirea intr-un deal estimat la peste 10 mil. euro. Recent, fondul de investitii Gemisa Investments a preluat 45% din Centrul Medical Diagnosis pentru 1,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO