Companii

Fondul de investiţii Abris Capital mai face o tranzacţie în România: Fondul cumpără compania românească Ecolet prin intermediul unei firme din portofoliu

Fondul de investiţii Abris Capital mai face o...

Autor: Cristina Roşca

19.04.2023, 12:30 2754

Compania poloneză Alsendo, furnizor de soluţii tech pentru gestionarea livrărilor în Europa Centrală, deţinută de fondul de investiţii Abris Capital, a cumpărat firma românească Ecolet, activă pe piaţa serviciilor logistice şi de curierat din România şi Bulgaria.

„Acesta este cel mai recent pas în strategia Alsendo de a crea cel mai mare furnizor de soluţii tech de gestionare a livrărilor în Europa Centrală, pe măsură ce generăm creştere internaţională şi crearea de valoare printr-un proces buy-and-build. Achiziţia Ecolet pune bazele poziţiei Alsendo pe piaţa din România şi explorează potenţialul de cross-selling în cadrul platformei mai ample de business, în special cu Innoship, completând oferta lor tech”, spune Edgar Kolesnik, partener la Abris Capital Partners.

Fondul de private equity Abris Capital Partners este unul dintre cei mai activi investitori financiari din România, având în portofoliul local cinci companii - Green Group (reciclare), Pehart Tec (producţie), Dental Investments (stomatologie), GTS (IT) şi Hyperfy (IT).

El este activ însă şi pe alte pieţe, precum Polonia. Astfel, achiziţia Ecolet a fost făcută de firma Alsendo din această ţară, pe care Abris o controlează.

„Ne aşteptăm la o integrare facilă, pe baza modelului pe care l-am implementat deja la Alsendo, în urma achiziţiilor anterioare. Vom continua să transformăm Alsendo într-un furnizor de top de soluţii tech de gestionare a livrărilor în Europa Centrală”, spune Marcin Susmanek, COO Alsendo.

Fondată în 2019, compania Ecolet deserveşte aproximativ 5.000 de clienţi – în special afaceri mici şi medii. Pe site-ul firmei apare informaţia conform căreia este vorba de o platformă logistică modernă care operează pe piaţa serviciilor de curierat, cu soluţii pentru industria de e-commerce din segmentele B2B şi B2C.

“(...) Uniunea cu Alsendo ne va permite să construim pe baza bunelor practici din ambele companii, să diversificăm oferta de produse şi să creştem împreună. Mai mult, vom urma o serie de paşi pentru a profesionaliza în continuare operaţiunile noastre şi pentru a dezvolta echipa”, explică Alexandra Guja, management board member la Ecolet.

Firma E Coletlogistic SRL a avut afaceri de 6,5 mil. lei în 2022, plus 35%. Potrivit platformei termene.ro, ea era deţinută de antreprenorul polonez Iwaniuc Grzegorz Slawomir (50%) şi de firma Introcor Spalka Z Ograniczona Odpowiedzialnocia/Introcor din aceeaşi ţară (50%).

Oficialii Abris Capital spun că această achiziţie va susţine expansiunea internaţională a Alsendo, oferindu-i o matrice imediată de funcţionare pe pieţele de curierat din România şi Bulgaria. Alsendo nu e la prima achiziţie locală, în toamna lui 2022 preluând pachetul majoritar al start-ul-ului românesc Innoship, un furnizor SaaS de software pentru curierat. Au avut loc însă preluări ale Alsendo şi în Polonia, Cehia şi Slovacia.

Abris a achiziţionat Alsendo în noiembrie 2020, având un plan de a capitaliza pe creşterea continuă a segmentului de e-commerce la nivel global, urmărind în acelaşi timp implementarea unui program ambiţios şi organic de expansiune prin achiziţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO