Companii

Firmele din construcţii încep să caute finanţările de la stat: peste 30 de IMM-uri se înscriseseră până săptămâna trecută la Fondul Român de Contragarantare pentru Garant Construct

Firmele din construcţii încep să caute finanţările...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.06.2022, 09:30 313

Din întregul plafon de 2,5 mld. lei, jumătate este alocată Fondului Român de Contragarantare, iar cealaltă jumătate poate fi accesată prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Până la finalul săptămânii trecute, peste 30 de IMM-uri aplicaseră pentru obţinerea unei finanţări prin programul Garant Construct la Fondul Român de Contragarantare. Banii solicitaţi vizează capital de lucru şi/sau pentru investiţii. Programul se adresează atât IMM-urilor, cât şi unităţilor administrativ-terito­riale. Înscrierile s-au deschis pe 25 mai 2022.

În primă fază, cei interesaţi de finanţare, care poate ajunge până la 10 milioane de lei per beneficiar, trebuie să completeze şi să încarce o serie de documente, apoi Fondul Român de Contragarantare (FRC) verifică informaţiile, iar finanţatorul selectat este contactat de beneficiar în vederea aprobării finanţării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO